Manchester United har brukt nærmere 2,5 milliarder kroner på nye spillere denne sommeren, men foreløpig er poengfangsten tynn og prestasjonene like så for Erik ten Hag og hans menn.

Fem kamper ut i årets Premier League-sesong har United kjempet til seg to trepoengere i jevne hjemmekamper mot Wolves og Nottingham Forest, og tapt mot Tottenham, Arsenal og Brighton.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

– Ubehag og usikkerhet

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville er bekymret for utviklingen.

– Jeg er bekymret for starten av sesongen. Det var bra at Manchester United fikk gjort unna overgangene tidlig i overgangsvinduet, men jeg var bekymret for at spillerne som ble hentet ikke ville forbedre dem fra forrige sesong, sier Neville på Sky Sports.

Rasmus Højlund, Andre Onana, Mason Mount, Sofyan Amrabat, Sergio Reguilon, Jonny Evans og Altay Bayindir har kommet inn porten på Old Trafford denne sesongen.

– Ut fra spillerne de har hentet har jeg ikke trodd ett sekund på at de kunne utfordre Manchester City og Arsenal, sier Neville videre.

Sky Sports-eksperten er også klar på at ten Hag er nødt til å finne ut av situasjonen med både Harry Maguire og Jadon Sancho.

Førstnevnte har blitt fratatt kapteinsbindet og vraket, mens sistnevnte har blitt bedt om å trene for seg selv, etter en krangel med ten Hag.

– Ten Hag kommer til å fortsette å gjøre det han gjør, som er å tro på sine verdier og prinsipper. Det jeg vil spørre om er hvor populær er Sancho i garderoben? Hvor populær er Maguire i garderoben? Dette ubehaget og usikkerheten skapes på innsiden. Du har en spiller som skifter i førstelagsgarderoben, men trener på akademiet, sier Neville.

– Sancho virker som en primadonna

Anklagene mot Mason Greenwood og Antony har også bidratt til å skape uønsket støy i innledningen av sesongen. Tidligere Premier League-spiss Chris Sutton tror ikke det har vært enkelt for ten Hag.

– Jeg føler med ten Hag. Han kunne ikke gjøre noe med Greenwood- eller Antony-situasjonen. Jeg er heller ikke sikker på om han kan noe for at Jadon Sancho er en primadonna. Ten Hag var bare ærlig om spilleren, skriver Sutton i Daily Mail.

Nå mener han United er nødt til å slå tilbake neste helg.

– Bayern München på onsdag blir vanskelig, men United må vise en bedre versjon av seg selv når de møter Burnley i ligaen på lørdag.

Manchester United møter Bayern München og Harry Kane i Champions League på Allianz Arena førstkommende onsdag.