TIRANA/OSLO (Nettavisen): Statistikkbyrået Optas beregninger for pasningssikkerhet plasserer Norge på nivå med Færøyene.

Ja, faktisk, dårligere enn Færøyene.

For mens nevnte Færøyene har en pasningssikkerhet på 69,6, ligger Norges pasningssikkerhet på 68,8.

- Enkelt å øke
- Nei, det er ikke bekymringsverdig, sier landslagssjef Egil «Drillo» Olsen kontant på lørdagens pressetreff i Albania, etter 1-1-kampen i Tirana fredag kveld.

Den kampen var preget av mange enkle, norske balltap - spesielt på midtbanen. Optas tall indikerer et lavt nivå på pasningene i det norske laget, men Drillo lar seg ikke påvirke av den dårlige statistikken.

LES OGSÅ: Han kan være Drillos frelser

- Det er ikke noe problem å øke pasningskvaliteten. Vi kunne veldig lett gått ut der og hatt 80 prosent pasningssikkerhet, men da må vi spille veldig mye bakover og på tvers. Det er ikke noe problem, men det vil vi ikke, sier landslagssjefen.

Setter spørsmålstegn
Han setter i stedet spørsmålstegn ved måten Opta foretar sine beregninger på.

- Om du slår en pasning fram til en duell, så ser de etter hvem som er først på den. Om det er en motstander blir det pasningsfeil. Om det er en medspiller som stusser først, blir det en riktig pasning, sier han, og bryr seg dermed ikke nevneverdig om statistikken.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Den er ikke så veldig mye verdt når det gjelder kvaliteten på spillet.

- Se på Dortmund
Drillo henviser til tysk fotball når han forklarer hvorfor han mener Opta-statistikken kommer til kort.

- Dortmund er et godt eksempel på det. Hvis Dortmund spiller mot et godt lag, har de alltid langt mindre pasningssikkerhet enn motstanderen fordi de spiller såpass direkte, sier landslagssjefen.

LES OGSÅ: Nordtveit havnet i tidsklemma

Én ting innrømmer han imidlertid: At pasningskvaliteten mot Albania var for dårlig.

- Det jobber vi med hele veien, naturligvis. Vi vil ha så få pasningsfeil som mulig. Men hvis vi skal rette opp det med å spille bakover, er ikke det noe poeng for oss.

Kjemper om play-off
Uavgjortresultatet i Albania betyr at Norges VM-sjanser er i ferd med å forsvinne. Albania på andreplass har to poeng mer enn Norge, men selv ikke andreplass er nødvendigvis nok for å sikre seg en plass i play-off. Kun åtte av de ni beste toerne får nemlig muligheten til å stikke av med VM-billett via play-off, og i øyeblikket ligger toeren i Norges gruppe dårlig an på «toer-tabellen».

Sveits i front er tre poeng foran Norge, men kan øke avstanden kraftig etter lørdagens kamp mot Kypros.

LES OGSÅ: Drillo misfornøyd med egne spillere

- Den regninga med poeng og andreplass og sånt har jeg ikke gått inn i. Jeg må kikke litt på det når jeg får sett alle tabellene. Men vi kan ikke grave oss ned i det, sier Drillo.

- Vi må jobbe med oss selv, det vi kan gjøre noe med. Det er å prestere og ta poeng. Men uten at jeg har sett på det, kan jeg ikke skjønne annet enn at det skal være vanskelig å holde oss unna play-off om vi vinner resten av kampene, sier landslagssjefen.

MER FRA NETTAVISEN: