Nylig ble det kjent at Sadio Mané forlater Liverpool til fordel for spill i Tyskland og Bayern München.

I forbindelse med overgangen var tidligere Liverpool-spiller Dean Saunders blant dem som stusset, og sa at senegaleseren ville ødelegge sine beste år som fotballspiller ved å signere for Bayern.

– Han kan sitte i lenestolen sin, tenne en sigar, spille for Bayern i tredjegir og ødelegge sine to beste år som fotballspiller, sa blant annet Saunders.

Les også: Varsellampene blinker for kriserammede Vålerenga: – Ville vært galskap

Dortmund-topp: – Arrogante idioter

Administrerende direktør i Dortmund, Hans-Joachim Watzke, slår nå tilbake når han blir konfrontert med disse kommentarene.

– Det er alltid noen arrogante idioter som han her. Som medlem av styret til European Club Association (ECA), vet jeg at tysk fotball fortsatt har et godt rykte, sier han, gjengitt av blant andre Daily Mail.

– De engelske vant ikke noen av de tre europeiske cuptitlene forrige sesong, legger Watzke til.

Ved siden av Real Madrids Champions League-triumf, var det tyske Eintracht Frankfurt som vant Europa League, mens italienske Roma ble Conference League-mestere.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Bundesliga-ekspert: – Helt tullete

Da Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Viaplay, hørte Saunders uttalelser etter Mané-overgangen forrige uke, ristet han på hodet.

– Det er jo helt tullete, enkelt og greit. Kanskje han hadde kastet bort noen år hvis han hadde gått til Greuther Fürth, men han går til Bayern München. Han skal spille for kanskje den mest talentfulle treneren i verden (Julian Nagelsmann), på et mannskap som fort kan vinne Champions League, sa Bisgaard Sundet til Nettavisen.

Les også: Stusser over Salah-løfte: – En trussel

Han tror tvert imot at Mané kan vente seg en stor utfordring i Tyskland. Spesielt hvis Robert Lewandowski, som har blitt koblet til Barcelona, skulle forsvinne.

– Hvis Lewandowski drar, så er det jo et sted han kan bli toppscorer i ligaen og. Jeg skjønner ikke poenget med en sånn uttalelse som Dean Saunders kommer med der i det hele tatt.

– At han kommer til å funke bra med Nagelsmann, det er jeg helt sikker på. Hvis han blir avtakeren til Lewandowski, så blir det veldig høye krav. Det kan være det som blir vanskelig for ham. Å erstatte Lewandowski blir nok ikke så lett, tror sier Bisgaard Sundet.