Ligue 1-sesongen nærmer seg slutten, og det samme gjør Lionel Messi første sesong på seniornivå i en annen klubb enn FC Barcelona.

Argentineren var naturligvis den store snakkisen før sesongen, og 34-åringen har blitt fulgt med argusøyne. Det ender med ligagull på første forsøk, mens Champions League-exit i åttedelsfinalen ble en stor skuffelse.

Flere mener nå at han har underprestert for sin nye arbeidsgiver. Det får Mauricio Pochettino til å ta han i forsvar:

- Å dømme Messi på denne måten er urettferdig, slår PSG-sjefen tilbake mot Messi-kritikerne.

Les også: Fransk avis hevdet Kylian Mbappé hadde tatt klubbvalget

- Aldri i tvil

Superstjernen har vært en av, om ikke den, beste fotballspilleren i en årrekke, og står bokført med 22 målpoeng på 30 kamper for Paris-klubben denne sesongen. Flere har etterlyst flere scoringer fra veteranen, etter fire ligamål for seriemesteren:

- Du kan ikke snakke om Messi på den måten. Det er som at jeg skulle sagt det om Maradona. Jeg snakker ikke om en ordinær spiller. Messi er på samme nivå som Maradona, sier Pochettino.

Og fortsetter sitt forsvar:

- Jeg har aldri vært i tvil om ferdighetene hans. Messi har nok talent til å gjøre det han må gjøre (for å komme tilbake), så det fikser han. Neste sesong vil være helt annerledes for han personlig.

Til sammenligning hadde han 30, 25, 36 og 34 ligascoringer på sine fire siste sesonger i Barcelona.

Les også: Hevder Conte er ett av tre navn PSG vurderer: - Kollisjonskurs

Pochettino har selv vært under stort press denne sesongen, men har foreløpig fortsatt jobben. Han mener flere må se på Messis sesong i et større bilde:

- Dette var et år for å lære, ikke bare på et profesjonelt nivå med tanke på klubben, en ny liga og nye lagkamerater, men også for han som en familiemann. Det er noe man også må ta med i beregningen, fordi det er noe som kan påvirke en spiller bemerkelsesverdig.

Eksperten er klar

Robin Haugen kommenterer Ligue 1 for Nettavisen og Direktesport, og har sett så og si samtlige minutter av Lionel Messi denne sesongen. Han forstår at fansen er skuffet med fasit i hånd:

- Den har vært skuffende. Han er ikke den spilleren han en gang var. Han skaper fortsatt mye sjanser og er involvert, men i forhold til det man er vane med, er det en skuffelse, sier han til Nettavisen.

Men legger til:

- Historien kunne vært relativt annerledes med litt mer marginer på sin side. Det har vært en god del stolpetreff og fantastiske redninger, men han er ikke den samme spilleren han en gang var.

- Pochettino peker på flere faktorer, blant annet familiesituasjonen, for at ting har blitt sånn. Kjøper du det?

- Jeg skjønner at situasjonen har vært vanskelig. Messi er et menneske han og. Det var nok uhørt for han å skulle spille et annet sted i Europa enn Barcelona, så det er forståelig at han har brukt litt tid.

Les også: Her fyrer Lille-stjernen på alle plugger: - Du kan ikke oppføre deg sånn

- Men samtidig, det har gått nærmere et år nå, så jeg synes ikke det kan settes på den kontoen lenger. Lionel Messis tid som den beste er forbi, tror jeg. Men at han kan prestere bedre neste år tror jeg er mulig. Alderen tar igjen alle på et tidspunkt, forteller en ærlig ekspert.

13 assist i Ligue 1 er fasiten for Messi, som kun har lagkamerat Kylian Mbappé foran seg på listen over flest målgivende. Haugen tror man kan se en «ny» spiller de neste sesongene:

- Det er jo ikke uvanlig å se at spillere tilpasser seg alderen. Cristiano Ronaldo har blitt en målmaskin med årene, mens Messi ser mer og mer ut til å bli en tilrettelegger. Han har gode tall, både antall assist og antall skapte sjanser, så det er fortsatt en strålende fotballspiller.

PSG tar i mot Troyes 8. mai. Der kan du, etter alle solemerker, se Messi og resten stjernene i aksjon. Kampen ser du hos Nettavisen og Direktesport!