*Nettavisen* Sport.

Slår tilbake mot Benitez

Foto: AFP/Scanpix

David Gill fnyser av Liverpool-kritikk.

15.01.09 08:09

Rafael Benitez får kjørt seg i ringen, etter å ha servert et par britiske uppercuts mot mektige Manchester United de siste dagene.

LIVE: Følg Manchester United-Wigan Athletic fra 21.00 her!

Først fikk Sir Alex Ferguson en skrape i omdømmet, så ble administrerende direktør David Gill beskyldt for å tale Uniteds sak som styremedlem i FA (det engelske fotballforbundet).

- Det er et faktum at én person som både er mektig og har mye kontroll, samt sitter i mange komiteer, har fått plass i FA. Det er veldig merkelig, sa Benitez til Liverpool ECHO tirsdag.

Velges av klubbene selv
Fra Macau – der Manchester United for tiden lanserer sommerens Asia-turné – tok mektige Gill til motmæle.

- Vedrørende kommentarene han (Benitez) har gitt om min rolle, synes jeg de er unyanserte. Realiteten er at det i FA-styret sitter tre representanter fra Premier League. Det er styreformann Dave Richards, Boltons Phil Gartside og meg selv.

- Representantene blir valgt hvert år av alle Premier League-klubbene. Når vi er i styremøte, representerer vi Premier League. Jeg er ikke der for å representere Manchester United, sier Gill ifølge Press Association.

- Ingen spesialbehandling
Mens Benitez forsøker å tegne et bilde av at Manchester United, Sir Alex Ferguson og David Gill ofte får avgjørelser i sin favør gjennom en Premier League-sesong, tilbakeviser sistnevnte det på det sterkeste.

- Ser man på avgjørelsene og sakene vi tar opp, tror jeg alle skjønner at vi (Manchester United) ikke mottar spesialbehandling på grunn av dette. Derfor ble jeg overrasket over disse uttalelsene.

Til slutt kan det være på sin plass å ta med at Manchester United spiller mot Wigan Athletic i et utsatt serieoppgjør onsdag kveld.

PS! Manchester United skal innom Kina, Korea, Indonesia og Malaysia på Asia-turneen til sommeren.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.