RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Slår tilbake mot Ferguson

Arsène Wenger og Sir Alex Ferguson blir merkelig nok ikke enige.

De to mest profilerte managerne i engelsk fotball har gjort det til en vane de siste årene å krangle. José Mourinhos tid i Chelsea bød også på en rekke verbale fighter mot de to ovenfor nevnte herrer, men nå er The Special One borte fra balløya.

Færre utlendinger
Dermed er det igjen åpent for fransk-skotske krangler av den åpne sorten i pressen.

Sir Alex Ferguson gikk tirsdag ut og sa at Arsenal trolig ville lede an i protestene mot Fifa, som ønsker færre utlendinger i engelsk fotball. Arsenal har, som kjent, ikke mange spillere i troppen sin med engelsk som hovedmål.

Fergusons uttalelser får – hold deg fast – Arsène Wenger til å reagere.

- Hvis du ser på de investeringene Manchester United har gjort i år, så vil du se at de har brukt mye penger på utenlandske spillere. Jeg vet ikke hva som ligger bak disse uttalelsene fra Alex Ferguson, men hvis jeg var en utenlandsk spiller i United, så ville jeg ikke blitt veldig fornøyd med å høre dem, sier Wenger til The Sun.

Ferguson brukte 37 millioner pund sist sommer på spillere som Anderson, Nani, Carlos Tevez og Tomasz Kuszczak, i tillegg til 18 millioner pund på Owen Hargreaves. Men Ferguson har allerede en rekke engelske spillere i spillerstallen.

- Katastrofe
Arsenal har stort sett bare Theo Walcott som er innom førstelaget.

Wenger mener likevel at det vil være en katastrofe for fotballen dersom Fifa legger begrensninger på antall utlendinger.

- Jeg har alltid ment at sport handler om kvalitet, så å gjemme seg bak kunstige regler, vil ikke hjelpe noen. Dårlige elever blir ikke bedre hvis du senker nivået på klassen. Det gjør dem verre. Bare ved å konkurrere mot de beste i verden, kan du heve nivået. Og folk der ute ønsker å se det beste, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere