– Jeg syns det var en perfekt Haaland-introduksjon i Manchester City, sier Gary Neville i sin oppsummering av Premier League-runden for SkySports.

I uttalelsen la han både til at jærbuen viste seg frem på en god måte for City-supporterne, men han mente også at det var et frampek på hvordan resten av sesongen ville bli for Haaland.

Han viser til forskjellene i Haalands scoringer, og legger spesielt fokus på hvor mye bakrom Haaland fikk boltre seg i ved det andre målet kontra det første.

– Jeg tror det er akkurat sånn her det kommer til å bli resten av sesongen. Det vil være vanskeligere for han i første omgang av kampene, men når City leder kamper og motstanderlagene er nødt til å angripe vil han få mer rom, sier Neville videre.

Les også: Raser over United-rykte: – En fornærmelse mot supporterne

Sammenlignes med Bond-skurk

Neville forteller videre at han lot seg imponere over fysikken til nordmannen i Premier League-debuten hans.

– Det er nesten som om han er et supermenneske med den styrken han har i kroppen. Han er som Drago [fra Rocky], eller Bond-skurken «Jaws». Det er nesten urettferdig hvor mye fart og styrke han har, er Nevilles dom etter Haalands debut.

Han mener at man nå ser tegn til at Guardiola vil endre på måten City spiller, for å få frem Haalands styrker.

– Sergio Aguero var en veldig annerledes type spiss enn Haaland, og i fjor spilte de uten en tradisjonell spiss. All deres briljans og suksess de siste årene blir endret på ved introduksjonen at dette monsteret av en fotballspiller, som ser fotball på en annen måte, sier Neville.

Les også: Keane med brutal dom over United-stjerner: – Ikke gode nok

Forstår ikke skepsisen

Da det ble bekreftet at Haaland skulle spille for Manchester City den kommende sesong, var det flere som var kritiske til om han ville klare seg i Premier League. Det skjønner Viaplays fotballekspert Petter Veland ingenting av.

– Jeg forstår ikke de kritiske røstene som mener at Haaland ikke vil passe inn i Premier League. Ja, han fikk mye rom i Bundesliga, men hvis folk frykter at Haaland ikke får rom i Premier League så burde de se flere kamper fra den ligaen, sier Veland til Nettavisen.

City fikk 93 poeng og vant serietittelen i fjor uten å spille med en naturlig nummer ni. Veland mener at tilførselen av Haaland om mulig kan gjøre blåtrøyene enda bedre.

– Det er det man spekulerer i; om Haaland kan være den berømte prikken over I-en. Han vil gi City flere strenger å spille på, og kan være forskjellen som gjør at de endelig kan hente det etterlengtede Champions League-trofeet.

Les også: Rekdal i strupen på «ekspertene» i Fagermo-hyllest: – Hvor er de nå?

– Litt som forventet

Både for RB Salzburg og Borussia Dortmund scoret Haaland i debuten sin. Veland mener at nordmannens tidligere prestasjoner gjør at det forventes mer av han.

– Etter kampen så sitter jeg vel igjen med de samme tankene som folk flest, at det var litt som forventet, ler Veland, og fortsetter:

– Det er det Pep har drømt om når han har lagt seg, og det er det andre managere har fryktet. To scoringer i debuten er topp. Hadde det vært en hvilken som helst annen nordmann så ville det vært langt over forventning, men siden det var Haaland så var det som forventet.

Haalands neste kamp for City vil ventelig komme 13. august, når de tar i mot nyopprykkede Bournemouth på Etihad Stadium.

Les også: Vanvittig øyeblikk da keeperen (!) sikret LSK-poeng