Gå til sidens hovedinnhold

Slår tilbake mot konevraket rytter

Johan Bruyneel slår tilbake mot påstandene fra Chris Horner.

De harde uttalelsene til Chris Horner mot lagledelsen i RadioShack overrasket mange.

Horner kunne fortelle at han hadde fått vite av sin kone at han var vraket til Tour de France. Hun på sin side hadde lest det på internett, og ringte til 40 år unge Horner mens han var ute og trente.

Johan Bruyneel har nå offentlig forklart uttaksprosessen i RadioShack.

Bruyneel forteller at det ble kommunisert til samtlige ryttere på laget, at dersom man skulle ha håp om å kjøre touren, måtte man kjøre Criterium du Dauphiné eller Sveits rundt. Unntaket var hvis man kjørte Giro d’Italia.

Den eneste rytteren hos RadioShack som er touraktuell fra girolaget er Fränk Schleck. Han sto av det italienske storrittet og sykler i disse dager Sveits rundt.

Les også: Skadet Andy Schleck ute av Tour de France

- Han fikk muligheten
Bruyneel forteller han Horner kan takke seg selv.

- Det er ikke sånn at vi ikke ga ham muligheten. Chris fikk valget (om å kjøre Sveits rundt) og siden han sa nei, var det det samme for meg som å si «jeg gir også opp touren», sier Bruyneel til Velonews.

- Rett etter (Tour of) California fikk Chris problemer med ryggen og han spurte om litt fri for behandling. Det var greit. Så spurte han om å ikke sykle Sveits rundt. Min posisjon var at han måtte sykle Sveits rundt for å komme til touren. Vi forlangte ingen resultater, men i rettferdigheten overfor de andre rytterne som konkurrerer, så måtte han være der.

Se også: Bildene av Lars Petter Nordhaugs soloforsøk i Sveits

Informerte aldri Horner direkte
Siden presseoppslagene begynte å komme tirsdag, har de to snakket sammen og fått luftet sine tanker overfor hverandre.

Bruyneel innrømmer at han ikke har informert Horner direkte om vrakingen.

I RadioShack har de seks sportssjefene fem og fem ryttere som de har ansvaret for. Horners nærmeste sjef er franske Allain Gallopin.

- Jeg har snakket med Chris. Jeg var ikke enige i alle kommentarene hans og han var ikke enig i alle kommentarene fra laget om ryggproblemene. Ryggproblemene er ikke grunnen til at han ikke sykler touren. Det er fordi han valgte å ikke kjøre Sveits rundt. Jeg må ta ut laget på bakgrunn av de to lagene. Hvis noen er skadet, er risikoen for høy til å vente til touren for å se om skaden er leget, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klöden fyrer løs
Tyske Andreas Klöden snakker minst mulig med media. Dersom han har noe han vil si, kommer det på Twitter eller hans hjemmeside.

Han har noe overraskende valgt å lufte sine tanker om Horner-saken via Twitter.

Først lenker Klöden til Velonews’ artikkel, før han kommenterer hendelsene i to meldinger.

- Hvis du vil kjøre en stor tour, må du også kjøre ritt med laget. Se påS ky og BMC. Tre uker med ritt er ikke det samme som én uke, skriver han i den første.

- Hvis du vil kjøre som et lag må man bo sammen og kjøre ritt sammen. Ikke bare en gang per år. Man må jobbe sammen, skriver den tyske veteranen i den andre meldingen.

PS: Denne historien kom på toppen av alt bråket rundt brødrene Schleck, som endte med at Andy er ute av Tour de France.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken