Slår tilbake mot kritikerne

Foto: Tim Ireland

- Jeg signerte ikke Magnus bare for å gjøre det.

CARDIFF (Nettavisen): Fredag ble Magnus Wolff Eikrem (23) presentert som Cardiff-spiller da han og Ole Gunnar Solskjær møtte pressen på Vale Resort.

Her hjemme har flere eksperter advart Solskjær mot å kjøpe nordmenn i sin første tid som Cardiff-sjef.

LES OGSÅ: Advarer Solskjær mot å handle norsk

40-åringen slår tilbake mot dem som mener han bare hentet Wolff Eikrem fordi han kjente ham godt fra før.

- Jeg signerte ikke Magnus bare for å gjøre det. Jeg synes han har kvaliteter vi mangler i laget, og han utfyller de andre midtbanespillerne våre. De fire-fem sentrale midtbanespillerne våre har ulike egenskaper nå, sier Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Foto: REBECCA NADEN

Og Wolff Eikrem, han var strålende fornøyd med at ting gikk i orden så raskt som de gjorde.

- Det var en lett avgjørelse (å skrive under for Cardiff). Da jeg hørte Heerenveen hadde fått et bud fra Cardiff, var det en «no brainer». Jeg dro så fort jeg kunne, forteller Eikrem.

Solskjær fikk spørsmål av engelsk presse om 23-åringen er tiltenkt en startplass mot West Ham, men det hadde han ennå ikke bestemt.

- Vi får se. Han har hatt vinterpause, og vil dermed ha friske bein for oss ut sesongen. Det er mest sannsynlig at han ikke starter denne gangen. Han har hatt to-tre treningsøkter med guttene, og jeg kommer til å bestemme meg for et lag i kveld, sier Solskjær.

- Jeg er i kampform, forsikret Eikrem noen spørsmål senere.

- Herlig gjeng
23-åringen forteller at han har sklidd godt inn i spillergruppa.

- Det er en herlig gjeng, og de har tatt seg godt av meg. Treningsøktene har også vært gode, og dette er virkelig et steg opp for min del, sier han.

De engelske journalistene var opptatte av forholdet mellom de to nordmennene, som har gått i hverandres fotspor i mange år. Wolff Eikrem fikk også spørsmål om hva slags trener han vil beskrive Ole Gunnar Solskjær som.

- Jeg har jobbet med ham lenge, og han ønsker å spille fotball. Slik må det være, svarte Wolff Eikrem.

- Har Premier League vært en drøm for deg?

- Det er en drøm for alle spillere i Norge, tror jeg. Det er Premier League man følger med på i Norge, og det er en drøm som går i oppfyllelse for meg, svarte Eikrem.

- Han var veldig nære å spille for Manchester United. Han var der i fem år, og var veldig nær spilletid. Forhåpentligvis kan jeg gjøre drømmen til virkelighet for ham, men han må prestere, presiserte Solskjær.

- Blitt større enn meg
Han la ikke skjul på at han lenge har hatt et godt øye til den kreative midtbanespilleren.

- Jeg har beundret Magnus siden han var 12 år, og like liten som dette bordet. Man kunne se at vil ha ballen hele tiden, liker å styre spillet med pasninger. Fra den lille gutten han var, har han vokst seg større enn meg. Nå er han Premier League-spilleren vi alltid trodde han skulle bli, sier Solskjær.

Foto: Tim Ireland

Og unggutten er ikke ukjent når det kommer til britisk fotball. Eikrem mener det er en fordel at han spilte for akademiet til Manchester United i fem år.

- Jeg lærte mye i Manchester United, av spillere som Ryan Giggs, Paul Scholes, Wayne Rooney. Man så hvilket nivå man måtte ligge på for å spille i Premier League. Jeg var der i fire-fem år, helt til Ole Gunnar ba meg komme til Molde. Jeg trengte førstelagserfaring, og jeg visste at han skulle få til noe i Molde. Jeg dro, og resten er historie, sier Eikrem.

Spøkte med Eikrem
Han la også tydelig vekt på at han er 100 prosent trygg på at Ole Gunnar Solskjær vil få suksess i Premier League – også som manager.

- Jeg tror Ole Gunnar viste i Molde at han klarer presset denne jobben medfører. I 2013 begynte vi sesongen veldig dårlig, og lå på sisteplass, men endte opp med å ta cupgull. Ole Gunnar var hele tiden rolig og holdt fokus på det han skulle gjøre. Han minnet oss på at vi er gode spillere. Han fikk oss til å spille fotball, og fikk alle til å dra i samme retning, forteller Eikrem.

Før Solskjær bryter inn:

- Men jeg måtte kvitte meg med noen også, spøkte han i retning Eikrem, som forlot Molde til fordel for Heerenveen forrige sommer.

Lørdag får altså Solskjær sin debut som Premier League-manager når West Ham kommer på besøk til Cardiff City Stadium. Kampstart er 16.00, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

P.S: Nettavisen er på plass i Cardiff hele uken, og kommer tilbake med flere saker både før og etter kampen.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.