Fredag ble det kjent at Arsenal hadde bedt om å få søndagens derby mot Tottenham grunnet få spillere tilgjengelig. Og i overkant av et døgn før kampstart kom bekreftelsen om at ønsket var innvilget.

- Siden Arsenal har færre enn det nødvendige antallet spillere tilgjengelig for kampen (13 utespillere og en målvakt), godtok styret klubbens søknad, skrev Premier League i en pressemelding.

Les også: Kobles til Manchester United: - Han er et stykke unna

- Har ikke gjort noe galt

Avgjørelsen har skapt reaksjoner fra flere hold, men Sky Sports-ekspert Micah Richards er tydelig på at han forstår Arsenals søknad om utsettelse.

- Jeg forstår at folk blir frustrert, men jeg mener at de ikke har gjort noe galt. La oss være ærlige, andre klubber ville gjort det samme. Dette er ikke en Arsenal-greie, sier Richards.

- Folk sier at måten de har handlet på kunne vært bedre. Ja, så klart, med tanke på spillets integritet. Men når man ikke har seniorspillere tilgjengelig, så ville hvert eneste lag i Premier League passet på seg selv. Og hvis noen sier at de ikke ville gjort det, så lyver de, fortsetter han.

- Premier League må stoppe dette

Gary Neville er blant dem som mener at utsettelsene som har vært i engelsk fotball den siste tiden må ta slutt.

- Det som startet som utsettelser på grunn av en pandemi handler nå om at klubber ikke har sitt beste lag tilgjengelig. Premier League må stoppe dette nå, trekke en strek i sanden og si at alle kamper fortsetter med mindre du har en eksepsjonell mengde Covid-tilfeller. Dette er feil, skrev han på Twitter like etter at avgjørelsen ble kjent.

Les også: Ble hentet som Ronaldos erstatter. Så gikk alt galt: - På grensen til surrealistisk

Også Tottenham uttrykte misnøye med grunnlaget for at kampen ble utsatt. Det gjorde de klart i en uttalelse på egne hjemmesider.

- Vi er svært overrasket over at denne søknaden er godkjent, skrev de.

Tottenham mener at i Arsenals tilfelle burde kampen ikke blitt utsatt, siden de ikke er rammet av mange koronafravær.

- Den opprinnelige intensjonen med veiledningen var å håndtere spillertilgjengelighet direkte påvirket av COVID-tilfeller, noe som resulterte i utarmede lag som sammen med skader ville resultere i at klubben ikke kunne stille med et lag.

- Vi tror ikke det var hensikten å håndtere spillertilgjengelighet som ikke er relatert til COVID. Vi kan nå se de utilsiktede konsekvensene av denne regelen. Det er viktig å ha klarhet i anvendelsen av regelen. Nok en gang har fansen sett planene deres forstyrret på uakseptabelt kort varsel.