MÜNCHEN (Nettavisen): I forkant av torsdagens finale på 1500 meter hadde Jakob Ingebrigtsen vært skjermet fra media. Det har vekket reaksjoner hos flere.

Nå tar den norske kometen omsider bladet fra munnen.

– Det har jeg ikke fått med meg, svarte Ingebrigtsen kontant på spørsmål om kritikken som har kommet de siste dagene.

Konfrontert med at blant andre Leif Welhaven i VG har uttalt at fremtredenen er et tilløp til arroganse, hadde gullgrossisten følgende å si torsdag kveld:

– Han høres ut som en idiot. Det får han synse det han vil om, man må vel fokusere på det som er viktig, og det er å springe løp.

Forstår vurderingen

Tidligere denne uken har Henrik Ingebrigtsen uttalt at lillebroren var skjermet fra media for å hindre energitap i det hektiske mesterskapet i Tyskland.

NRK-kommentator Jann Post forstår vurderingen.

– Jeg syntes generelt han er ekstremt flink til å stille opp for barn og unge på stevner, i tillegg til pressen etter løp. Denne gangen trengte han kanskje litt ekstra restitusjon, for å være optimalt forberedt, sa han til Nettavisen etter nordmannens løp torsdag kveld.

Post trekker fram det harde programmet Ingebrigtsen har vært gjennom under EM i München. Totalt har han løpt tre løp på fire dager den siste uken.

– Det er et tett program, det er hardt å løpe en 1500 meter finale etter en 5000 meter finale. Det er en grunn til at ingen andre prøver på det, så han prøvde vel å maksimalisere det, og det har jeg på en måte respekt for.

Les også: EM-gull til Jakob Ingebrigtsen på 1500 meter

Får ikke med seg skriveriene

Etter torsdagens konkurranse ble Ingebrigtsen spurt om hvor mye han egentlig får med seg, av det som skrives om han i ulike medier. Etter at han ikke hadde fått med seg kritikken de siste dagene, svarte Ingebrigtsen lattermildt:

– Det er svært lite jeg får med meg da tydeligvis.

– Jeg er jo på de fleste plattformer selv, men jeg vet ikke om jeg har et sånt hemmelig filter på mobilen min for sånne idiotiske ting.

Ingebrigtsen fortalte videre at det eneste han fokuserer på er å gjøre sin egen greie og gjøre det beste i jobben sin.

– Hadde god kontroll

Etter torsdagens seier, som ble hans andre gullmedalje under mesterskapet, snakket han omsider med pressen. Da hadde han følgende å si om egen innsats på 1500-meteren:

– Det fungerte bra. Jeg følte jeg hadde god kontroll.

21-åringen la seg langt bak i feltet innledningsvis, men gikk raskt opp i tet i finalen. Derfra så han seg aldri tilbake og kunne løpe kontrollert inn til seier. To gull i ett og samme EM er dermed et faktum for det norske løpeesset.

Les også: Bjerkeli Grøvdal måtte bryte 5000-meteren i EM