Da Ståle Solbakken møtte pressen etter den skuffende kampen mot Slovenia, ble Kjetil Rekdal nok en gang tema.

RBK-treneren var i studio for VGTV under landskampen, og mente blant annet at «med tap mot Serbia vil man være på stedet hvil».

Landslagssjefen måtte nok en gang svare på Rekdal-kritikk, og innrømmer at det er lett å «bite på».

– Jeg svarer jo da, som jeg kanskje ikke burde gjort. Jeg burde kanskje ikke svare han, men nå virker jo det interessant for dere, reflekterer han rundt «konflikten» som har vart gjennom landslagspausen.

Les også: Det som skjedde underveis i kampen får Norge-stjernen til å reagere kraftig

Se pressekonferansen i reprise under:

Godt forhold

Det hele startet med at Rekdal mente at RBK-stopper Markus Henriksen hadde fortjent en plass på landslaget, hvor da Solbakken svarte:

– Nå var Reka den siste i Norge som skjønte at Martin Ødegaard var en noenlunde god fotballspiller, vi kan ikke ta alt han sier for god fisk, svarte Solbakken med en solid dose glimt i øyet.

Den kommentaren falt ikke i smak hos Rekdal, som kontret med denne Twitter-meldingen:

– Må være kjedelige dager for Landslagssjef Solbakken når overgangsvinduet er stengt.... Stadige stikk på pressekonferanser mot alt og alle tyder vel på lite modenhet, skrev han.

Spørsmålene fra pressen har vedvart, og igjen, søndag formiddag, fikk Solbakken nye spørsmål rundt forholdet mellom de to profilene.

– Vi var gode lagkamerater på landslaget, og jeg har alltid hatt stor respekt for Kjetil både som trener og spiller. Men han spissformulerer seg veldig. Hvis du hadde skrevet det samme som han, i din avis, ville han nok spurt hva du mente med det, forteller han.

Rekdal kritiserte også valget av Ørjan Nyland som keeper, men landslagskaptein Martin Ødegaard var langt ifra enig da Nettavisen konfronterte han med uttalelsene etter Slovenia-kampen:

– Jeg tenker at det er Ståle sin avgjørelse. Ørjan har vært ekstremt god for oss i lang tid og spilt veldig mange gode kamper, så jeg ser ikke på det som veldig rart, sier han.

– Burde ha forståelse

Solbakken og Rekdal spilte sammen på landslaget 90-tallet, og har begge hatt en allerede lang trenerkarriere etter at skoene ble lagt på hylla.

– Jeg mener at han av alle, bør ha forståelse for hva som skjer i en bransje. Det er ikke så svart/hvitt, men jobber du (som ekspert red.anm.) i VG, som er en tabloidavis, skal du jo spissformulere ting. Men jeg vet ikke helt hva som er konseptet der.

Les også: Kritikken hagler. Nå slår Norge-stjernen tilbake

Solbakken forteller også at han har fått spørsmål om han har noe imot Rosenborg, men der er svaret klart:

– Det har jeg ikke. Det er viktig at Rosenborg blir bedre og kommer seg opp det nivået til Bodø/Glimt og Molde, slik at de får spilt i Europa og møtt god motstand. Med det laget de har nå, mener jeg at de har alle forutsetninger for å gjøre det, forteller han videre.

Og kommer med et lite stikk:

– Da får Kjetil også mer erfaring om internasjonal fotball, så får han sett at verden har gått framover.

Norge møter Serbia til en avgjørende kamp i Nations League tirsdag.