*Nettavisen* Sport.

Slår tilbake mot Semb

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Teitur Thordarson er irritert på tidligere landslagstrener Nils Johan Semb. Se La Manga-scoringene her!

17.02.07 20:45

LA MANGA/BERGEN (Nettavisen): BRANN - KR 0-4: Forrige uke gikk TV 2-sportens fotballekspert ut og kritiserte La Manga Cup. Han mener de norske Tippeliga-lagene ikke får god nok motstand.

Det irriterer tidligere Brann-trener Teitur Thordarson - nå trener i KR Reykjavik.

- Kunne spart seg
- Han kunne spart seg for drittslengingen. Vi er ikke på samme nivå som de norske topplagene, men vi er her for å få god matching og kunne heve nivået vårt. Derfor er det viktig å være med på en slik turneringen, og det vet også ekspertene som refser oss, sier Teitur Thordarson til Nettavisen umiddelbart etter at KR hadde slått et svært B-preget Brann 4-0 på La Manga.

Han er stolt over lagets prestasjoner mot Brann.

- Jeg er veldig glad på guttas vegne og utrolig fornøyd med kampen. De viste en utrolig innstilling. Vi vant kampen på den gode innstillingen og den gode innsatsen, sier Teitur.

Og sender et nytt spark til Semb.

- Ekspertene bruker hver anledning til å drite oss ut. Alle på laget på KR har full jobb ved siden av. To tredjedeler tjener noe penger, men ikke nok til å leve av. Hver av spillerne betalte 6000 av egen lomme for å dra hit, og de brukte to uker av ferien sin, sier han.

Banket «Brann b»
Mons Ivar Mjelde gjorde flere endringer på laget som slo Rosenborg 2-1 onsdag.

Brann-treneren hvilte flere av de største profilene for å la reservespillerne få prøve seg mot KR Reykjavik.

Mjelde startet blant annet med Tønsberg-keeperen Kenneth Udjus fremfor Håkon Opdal, mens Kristjan Örn Sigurdsson spilte kun en omgang som midtstopper.

Islendingen, som torsdag kveld skrev under på en ny treårskontrakt med Brann, var dermed i aksjon i sin første kamp siden operasjonen før jul.

Sæternes som stopper
Og spesielt Udjus fikk ingen god start på kampen. Han må ta skylden for KRs 1-0-scoring, og også på den fjerde baklengsen var han på halvdistanse.

Kristjan Örn Sigurdsson spilte som nevnt en omgang, og var svært rusten. Han ble i andreomgang erstattet av angriper Bengt Sæternes i de bakerste rekker.

Men heller ikke Sæternes overbeviste som stopper.

- Han er vel best som angrepsspiller, humrer Brann-trener Mons Ivar Mjelde overfor Nettavisen kort tid etter kampslutt.

- En mental utladning
Mjelde var naturlig nok skuffet etter nederlaget.

- Vi fikk en mental utladning etter to gode kamper mot LSK og RBK. På denne siden av året er det viktig å ikke ta av når vi gjør gode kamper, og ikke grave seg ned når vi gjør dårlige kamper. Nå skal vi ha en god dag i morgen med restitusjonstrening, og to gode kamper neste uke, sier Mjelde, som etter kampen roste KR-trener Teitur Thordarson for en god kamp.

Se La Manga Cup LIVE

Slik startet Brann mot KR: Kenneth Udjus - Bjørn Dahl, Olafur Bjarnason, Kristjan Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Erik Huseklepp, Arman Monkan, Helge Haugen, Robbie Winter - Migen Memelli, Trond Fredrik Ludvigsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.