Gå til sidens hovedinnhold

Slåsskamp forårsaket brudd

Edvald-kompis tilbake tre uker etter at han pådro seg håndbrudd i slåsskamp mot billist.

KORTRIJKT (procycling.no): For tre uker siden brakk Juan Antonio Flecha hånda på trening. Ulykken ble ikke kjent før 13. Mars. Da hadde spanjolen alt rukket operasjon etter bruddet.

Detaljene rundt bruddet er ikke offentliggjort av Team Sky, men VeloNation har skrevet at bruddet skal ha skjedd på grunn av en slåsskamp med en bilist.

Fredag var procycling.no med Team Sky da de trente i løypa til Flandern rundt. Spanske Flecha kjørte først opp bakkene procycling.no overvar, med god avstand ned til lagkameratene.

- Jeg testet hendene mine i dag, forteller Flecha til procycling.no, før han fortsetter: - Jeg vet at beina mine er bra. Jeg måtte se om jeg kunne holde styret med hendene. Det er bare tre uker siden jeg opererte.

- Jeg er ikke 100 prosent
Om bruddet skjedde på grunn av et fall, eller et direkte slag, er uvisst. Faktum er at Flecha ikke har fått trent skikkelig siden.

Først ble han hindret av at svetten infiserte såret under bandasjen, før smertene var siste hinder for full ytelse ute på landeveien.

- Musklene rundt hånden trenger fremdeles litt tid. Det kommer ikke til å være 100 prosent på søndag. Men det er litt opp og ned, fra dag til dag, forklarer han.

Sky-rytteren har klødd i fingrene etter å komme tilbake, og ville egentlig startet å konkurrere tidligere.

- Jeg ville starte før, men det var ikke mulig. Jeg er veldig glad for å kunne kjøre på søndag. Det er en seier for meg, avslutter han.

Arvesen overrasket
Sky-coach Kurt Asle Arvesen er svært overrasket over at Flecha er tilbake så kjapt som han her.

- Jeg er utrolig overrasket over å se han tilbake så fort. Det er positivt for oss. Han er i godt humør og virker bra, men det er jo ingen optimal forberedelse. Det blir kanskje litt som med Thor, han ligger på etterskudd og ser fram mot Paris-Roubaix, sier Arvesen til procycling.no.

Flecha har en relativt fri rolle for Team Sky i søndagens ritt. Lagets kaptein er Edvald Boasson Hagen.

Kommentarer til denne saken