RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slåsskamp i Vuelta a España

I SLÅSSKAMP: Sykkelrytterne Ivan Rovnij (Tinkoff-Saxo) og Gianluca Brambilla (bildet) (Omega Pharma) havnet mandag i slåsskamp.
I SLÅSSKAMP: Sykkelrytterne Ivan Rovnij (Tinkoff-Saxo) og Gianluca Brambilla (bildet) (Omega Pharma) havnet mandag i slåsskamp. Foto: Imago/sirotti
Sist oppdatert:
Hamret løs på hverandre.

Sykkelrytterne Ivan Rovnij og Gianluca Brambilla havnet mandag i slåsskamp under den 16. etappen i Vuelta a España. Begge ble senere kastet ut av rittet.

Duoen var en del av et brudd bestående av 13 ryttere da de plutselig røk i tottene på hverandre. De traff hverandre med flere slag mens de fortsatt satt på syklene sine.

Opptrinnet skjedde rundt 40 kilometer før målgang. Ingen av de to kamphanene ble alvorlig skadd i episoden.

Kastet ut
Rovnij skal ha blitt irritert etter at Brambilla tok tak i sykkelen hans på vei opp en bakke. De to kamplystne rytterne fortsatte rittet etter episoden, men kom aldri til mål.

For etter den utrolige hendelsen besluttet juryen å kaste italienske Brambilla ut av Vueltaen. Omega Pharma-syklisten ble tatt ut av rittet da det gjensto rundt 15 kilometer. Han lå da i tet sammen med kun to andre ryttere. Like etter ble det også bestemt at russiske Rovnij, som sykler for Tinkoff-Saxo, heller ikke fikk lov til å fullføre etappen.

Ny Contador-seier
På den 160,5 kilometer lange etappen fra San Martin del Rey Aurelio til La Farrapona var det Rovnijs lagkamerat Alberto Contador som viste seg sterkest. Dermed økte spanjolen ledelsen sin i sammendraget etter en etappe med fem kategoriserte stigninger, hvorav fire i kategori 1.

Seieren kom etter at Contador rykket fra briten Chris Froome (Sky) med under én kilometer igjen av den tøffe etappen. I mål var han 14 sekunder foran utfordrerne. Dermed har Contador skaffet seg en enda større mulighet til å vinne etapperittet, som avsluttes søndag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere