RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fred Jewell (AP/Scanpix)

Slåsskjempen er borte

Sist oppdatert:
NHL-legenden Bob Probert falt om og døde på båttur med familien. Han ble 45 år.

Han debuterte for Detroit Red Wings i NHL i 1985. Det skulle gå 17 sesonger før han som Chicago Blackhawks-spiller avsluttet proffkarrieren i 2002.

Nå er Bob Probert død. Mandag segnet han om med store brystsmerter under en båttur med familien på Lake Saint Clair i Ontario i Canada. Han var sammen med sin kone, sine barn og sine svigerforeldre.

Ble 45 år
Svigerfar Dan Parkinson satte i gang forsøk på livreddende førstehjelp, før Probert ble brakt til Windsor Regional Hospital.

Dessverre sto ikke livet til å redde.

Bob Probert ble 45 år gammel.

Som hockeyspiller blir han best husket for de utallige slåsskampene. Han regnes fortsatt som en av de mest fryktede spillerne i NHLs historie, og er på femteplass over spillerne med flest utvisningsminutter totalt.

3300 minutter tilbrakte han i fryseboksen, i en karriere som også var preget av mange skader.

Tøff, men snill
- Bob var en av de tøffeste mennene som noen gang har spilt i NHL. Men han var også en av de snilleste, mest fargerike og høyest elskede spillerne i Detroits historie. Det er med stor sorg vi mottar budskapet om hans bortgang, og våre tanker og bønner går til Bobs familie, skriver Detroit Red Wings-eierne Mike og Marian Ilitch i en uttalelse fra klubben.

I løpet av karrieren, havnet Probert også i utenomsportslige vansker. I 1989 ble han arrestert for kokainbesittelse på grensen mellom USA og Canada, og det førte til en flere måneder lang suspensjon fra NHL-spill.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere