RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slått av New Jerseys djevler

Sist oppdatert:
Tony Soprano er ikke den eneste suksessrike djevelen i New Jersey.

Tampa Bay Lightning vant Stanley Cup - verdens mest ettertraktede ishockeytrofé - i 2004. Den bedriften gjentar floridaklubben ikke i år.

New Jersey er kanskje mest kjent som hjemstedet til kultfiguren Tony Soprano fra den ekstremt populære tv-serien Sopranos, men staten huser også et av NHLs beste lag, New Jersey Devils.

Et lag godt nok til å slå ut Tampa Bay og stjernetrioen Vincent Lecavalier (grunnseriens toppscorer), Martin St. Louis og Brad Richards.

4-2 i kamper
Brian Gionta scoret to av målene i 3-2-seieren som sikret 4-2-seier sammenlagt og avansement til andre runde av sluttspillet. Brian Rafalski scoret også for Devils, mens nevnte Richards scoret begge målene til Lightning.

Devils vant Stanley Cup for første gang i 1995, og fulgte opp med seier i 2000, finaletap i 2001 og seier i 2003. Den sentrale spilleren i alle disse triumfene har vært Martin Brodeur, lagets målvakt.

Den beste i verden, mener mange.

Brodeur har ikke vært like god i årets sluttspill som i tidligere år, men har løftet spillet sitt markant i de siste par kampene. Den siste seieren over Tampa Bay var hans 93. i sluttspillsammenheng. Med det passerte han Grant Fuhr på listen over mestvinnende målvakter i NHL-sluttspillet, og er nå nummer to bak Patrick Roy, som har 151.

- Jeg synes ikke han spilte opp mot sitt beste i de fire første kampene. Men i de to siste kampene synes jeg han utgjorde forskjellen på lagene, sa Lightnings trener John Tortorella til AP etter at laget hans var slått ut.

Nå venter kanadiske Ottawa Senators på djevlene fra New Jersey. Buffalo Sabres møter New York Rangers i den andre semifinalen i NHLs østre avdeling.

Detroit også videre
Vancouver Canucks møter Dallas Stars i en sjuende og avgjørende kamp natt til tirsdag.

I Calgary ble Detroits Johan Franzen den store helten da han satte inn 2-1 for bortelaget i andre overtidsperiode. Dermed vant Detroit 4-2 i kamper, og er klar for andre runde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere