Slått av Poiree i sporet

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Ole Einar Bjørndalen ledet ut fra stående, men ble slått av Raphael Poiree i sporet mot slutten.

08.01.04 16:16

Ole Einar Bjørndalen fikk en runde på første liggende, men slo til med fullt hus på stående. Han ledet ut fra stående, og gikk for sin 42. verdenscupseier totalt. Men Poiree gikk enda raskere i sporet, og hentet inn forspranget mellom andre skyting og mål.

Gikk bra
- Jeg synes jeg gikk ganske bra, men han gikk mye fortere og virker å være i knallform. Han var fryktelig sterk på slutten av løpet. Det er egentlig ikke noe mer å si enn det, sier Bjørndalen til NTB.

Nordmannen var nesten ni sekunder bak i mål.

- Jeg vet ikke helt hvorfor jeg klarte å tape så mye. Følte meg verken veldig lett eller veldig dårlig i sporet i dag, derfor ble det ikke mer enn et greit løp, sier Bjørndalen videre.

Skuddtrøbbel
Frode Andresen pådro seg to runder i første liggende, etter blant annet å ha rotet med en av patronene. Han fikk også en runde i stående.

Egil Gjelland klinte til med fullt hus, men fikk en runde i stående. Tor Halvor Bjørnstad hadde null bom på første serie, men fikk tre runder i stående.

Dagens resultater danner grunnlaget for lørdagens jaktstart.

BAKGRUNN:

Lars Berger har vært forkjølet de siste to-tre dagene, og stiller ikke til start.

- Han er på bedringens vei, men ikke bra nok til å starte. Halvard Hanevold må også stå over. Han er litt sår i halsen. Så det er en redusert tropp, sier landslagstrener Roger Grubben til TV 2 Nettavisen.

Resten av mannskapet er fit for fight. Alle har trent individuelt i jula, og Grubben er fornøyd med mengden de har lagt ned.

- De fleste har hatt behov for å være litt for seg selv, siden det er et tett konkurranseprogram etter jul og fram mot VM, sier han videre.

Landslagstreneren er usikker på hvordan dagens konkurranse vil slå ut. Han tror ikke de norske vil være like dominerende som i rennene før jul.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.