Gå til sidens hovedinnhold

Slått bevisstløs av motspiller

Bare 21 sekunder inn i kampen falt Todd Fedoruk til isen som en sandsekk. Se bildene her!

Les også: Så scoret Thoresen igjen!

NEW YORK RANGERS - PHILADELPHIA 5-0: Philadelphias Todd Fedoruk havnet i slåsskamp med Colton Orr etter bare 21 sekunder. De to utvekslet flere slag før Orr fikk inn en fulltreffer som slo Flyers-spilleren knockout.

Fedoruk ble liggende livløs på isen, og dommerne ropte umiddelbart på medisinsk personell og en båre. Kampen ble stanset i ti minutter.

Dårlige minner
Det vakte dårlige minner hos Brendan Shanahan, Rangers-vingen som gjorde comeback nettopp i nattens kamp etter selv å ha blitt slått knockout i en kamp. For Shanahans del skjedde det ikke i en slåsskamp, men etter et uheldig og uforskyldt sammenstøt med en motspiller under spillets gang.

- Jeg føler virkelig med ham (Fedoruk, red. anm.), for jeg vet hva han går gjennom. Jeg så med en gang, av måten hans to armer traff isen på, at han ble slått bevisstløs. Jeg var selvsagt bekymret for ham, samtidig som jeg fikk noen flashbacks selv, sier Shanahan, som for øvrig hadde to assists i sitt comeback.

Fedoruk så ut til å blunke og snakke, og ga et ok-signal med fingrene idet han ble løftet opp på båren og påført en nakkekrage.

Han ble fraktet til St. Vincent's Hospital for observasjon, mens New York Rangers overkjørte Philadelphia Flyers totalt i selve kampen og vant 5-0 etter mål av Petr Prucha, Jaromir Jagr, Sean Avery (2) og Jed Ortmeyer.

- I fin form
- Todd klarer seg bra. Han er våken. Han har noen problemer med korttidsminnet, men ellers er han i fin form. Det er overhodet ingen neurologiske problemer, sier Rangers' neurolog Claude Macaluso i en pressemelding.

- Vi scannet ham fra toppen av hodet og ned til bunnen av nakken. Det er ingen brudd, og hjernen ser helt fin ut. Han kommer til å bli helt frisk, mener Macaluso.

Fedoruk stod for øvrig over 18 matcher tidligere denne sesongen etter at han gjennomgikk en større ansiktsoperasjon etter en slåsskamp mot Minnesotas Derek Boogard 27. oktober. Han spilte med ansiktsmaske helt fram til februar. Men dette var likevel hans femte slåsskamp siden han gjorde comeback 2. desember.

Kontroversielt
Episoden vil sannsynligvis sette ny fart i diskusjonen om slåssing i NHL, en diskusjon som pågår mer eller mindre kontinuerlig.

Den nordamerikanske hockeyfansen er splittet i to leirer; mange er store tilhengere av slåsskamper og mener det gir publikum ekstra spenning, mens andre argumenter med at det er svært farlig for spillerne og bare et tidsspørsmål før noen mister livet.

Colorado-spilleren Steve Moore har ikke spilt en eneste kamp siden han ble slått ned av Todd Bertuzzi i en kamp for tre år siden. Moore brakk nakken. Det skjedde riktignok ikke etter en slåsskamp, men etter at han ble overfalt bakfra.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget