RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slått bevisstløs etter kanonkamp

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Trondheims keeper Joakim Wiberg sto en kanonkamp. Storhamars Steffen Thoresen kvitterte med å slå ham ned.

Trondheim slo Storhamar 3-1 hockeysluttspillets andre semifinale lørdag. Dramatikken oppstod da det gjensto drøyt fem minutter å spille i Leangen Ishall. Steffen Thoresen ga Wiberg en spiss albue i bakhodet og keeperen måtte forlate isen.

Slått bevisstløs
- Jeg husker absolutt ingen ting. Dette var en bevisst handling, en veldig stygg episode som jeg håper forbundet ser på. Videobildene viser at jeg får en albue i bakhodet, og jeg var bevisstløs, sier Wiberg til NTB.

Han er mektig irritert over Storhamar-spillerens fremferd.

- Jeg håper de ikke ville skade meg, slik at resten av sluttspillet glipper for min del. Det brenner i meg nå, sa Wiberg som reddet 17 av 17 skudd i 2. perioden da bortelaget presset hardt.

Hendig uhell
Storhamars trener, Petter Thoresen, som også er faren til Steffen Thoresen, avviser at sønnen slo ned Wiberg med vilje.

- Dette var ikke bevisst, bare en duell foran mål. Jeg skjønner at TIK tenker slik, vi hadde sikkert reagert på samme måten. Hele TIK var jo på vei inn i boksen vår, sa Storhamar-trener Petter Thoresen.

En kamp fra finale
TIK vant kampen 3-1 etter to scoringer av Ilya Dubkov og en fulltreffer av Inge Stokvik. Storhamar reduserte ved Chris Clark etter at Wiberg hadde måtte forlate isen.

Hjemmelaget er dermed kun en seier fra finalen, og den kan komme søndag. Da møter TIK Storhamar til den tredje av fem semifinaler i Leangen Ishall. Skal Storhamar snappe finaleplassen fra trønderne må de vinne de tre neste kampene.

Banket Stjernen
I en eventuell finale er det stor sjanse for at Trondheim møter VIF. Laget fra Oslos østkant banket de røde gjestene fra Fredrikstad hele 8-2 i Jordal Amfi lørdag.

Stjernen hang godt med til kampen var halvspilt. Etter at VIF ledet 3-0 etter åtte minutters spill, slo Stjernens Niklas Juntti tilbake med to scoringer.

Men bare minuttet etter Junttis siste redusering var Øystein Olsen på pletten og ga hjemmelaget 4-2 ledelse. Da gikk luften ut av bortelaget, og VIF vant til slutt 8-2.

Vålerenga hadde hele sju forskjellige målscorere lørdag. Ved siden av Øystein Olsen satte Lars Erik Lund, Kenneth Larsen, Vladimir Machulda, Morten Ask (2), Scott Hartnell og Vegar Barlie pucken i Stjernens bur.

Vålerenga leder best-av-fem serien 2-0 i kamper, og med en ny seier i morgen ligger alt til rette for en NM-finale mellom sesongens to beste lag:

Trondheim og Vålerenga.

Klikk her for kampfakta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere