MOSKVA (NTB): Isabelle Pedersen hadde alle muligheter til å gå videre til semifinalen på 100 meter hekk, men sterke smerter stoppet henne.

- Jeg har gått på smertestille tabletter de siste to dagene på grunn av veldig sterke menstruasjonssmerter. Dette er noe jeg aldri har opplevd tidligere. Derfor ble den tiden jeg oppnådde i dette forsøksheatet helt uakseptabel. Det er rett og slett vanvittig kjipt, sa en gråtkvalt Isabelle Pedersen da hun møtte norsk presse.

Hun ble nummer seks og sist i det siste av de fem forsøksheatet med 13,43 sekunder. Det er et av hennes aller svakeste løp på korthekken i år. Hun endte på 30.-plass totalt, men ville ha tatt seg videre til semifinalen med 13,33.

Pedersen vant U23-EM tidligere i sommer. Tidligere i sommer satte hun personlig rekord med 13,04. Gjennom hele sesongen har hun løpt stabilt og godt på mye bedre tider enn det som ville gitt semifinaleplass i VM.

Uregelmessig
- Jeg har merket hele den siste uken at magen ikke har vært som den skal, men i det siste har menstruasjonen min vært litt uregelmessig, så det har vært vanskelig å kontrollere dette. Men nå har jeg lært, og jeg kan love at dette aldri skal skje igjen, sa hun.

Pedersen var svært åpen om problemene som bokstavelig talt slo henne ut av VM.

- Det føles hele tiden som om jeg får knivstikk i magen. Så vondt gjør det, og når det er slik, er det umulig å løpe fort, forklarte hun.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er utrolig skuffet, for kroppen funket jo ikke i det hele tatt. Det er nesten så jeg har lyst til å skyte meg selv.

- Men nå er jeg tydeligvis blitt en ordentlig voksen dame, og da må jeg ta mine forholdsregler, sa 21-åringen.

Det var amerikanske Brianna Rollins som både vant heatet til Isabelle Pedersen og løp raskest av samtlige i forsøket med 12,55 sekunder. Hun var sju hundredeler foran Sally Pearson, tittelforsvareren.

Ibux og bad neste
- Nå kommer det til å bli Ibux-tabletter resten av dagen. Et langt og deilig bad skal jeg unne meg også, slik at jeg kan fungere noenlunde normalt resten av dagen, sa Pedersen, før hun la til:

- Dette var utrolig dårlig, og det gjorde skamvondt. Den tiden jeg oppnådde her er så svak at den bare er til å le av. Derfor forsøkte jeg det etter at jeg kom inn i intervjusonen, sa hun.

Om en uke er det NM i friidrett i Tønsberg. Der skal Isabelle Pedersen både løpe korthekk og hoppe lengde.

- Jeg gleder meg veldig til NM, og akkurat nå gleder jeg meg nesten mer til lengde enn til hekkeløpet. Det skal bli godt å konkurrere i Tønsberg, for da vil jo kroppen være bedre også, sa hun.

Hun er tittelforsvarer i lengde, men ikke på 100 meter hekk. Der var hun uheldig og falt under mesterskapet i fjor. (©NTB)