RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slått ut av mystisk sykdom

Sist oppdatert:
Topptrent Brann-talent slått ut av mystisk sykdom, og kommer seg ikke ut av sengen ...

Nicolai Misje har virkelig fått kjenne på kroppen hvordan det er å være syk og skadet. 18-åringen har operert i begge lyskene, hatt kyssesyken og nå har han fått påvist såkalt kronisk utmattelsessyndrom. De siste månedene har det vært et slit å komme seg opp trappene hjemme for den ambisiøse og talentfulle Brann-spilleren.

Les mer om sykdommen her

- Det tar to år
Det var lege Harald Nyland på Nevrologen ved Haukeland universitetssykehus som ga Misje diagnosen ME. Han ga også beskjed om at det ville ta 18-åringen to og et halvt år å bli frisk. Men det nektet han rett og slett å godta.

- Det er en ganske drøyt å si til en 18 åring at du må ta det med ro i to og et halvt år, og at du kanskje ikke er frisk igjen da heller. Jeg var langt nede en stund der. Det er greit å si det til en 80-åring, men ikke til en 18-åring, sier Nicolai til iBergen.no.

Nicolai fikk kyssesyken i sommer, men kom seg raskt - trodde han. I stedet for å ta det litt ekstra med ro, kastet han seg på trening igjen for å kjempe om en plass på A-laget til Brann. Etter UEFA-cup kampen mot Åtvidabergs FF i midten av august smalt det.

- Det viste seg at kyssesyken var gått over til mer kronisk utmattelsessyndrom. Det ble nok litt for mye trening uten at jeg hadde det rette grunnlaget på grunn av kyssesyken.

- Men hvor dårlig har du vært?
- Hvis jeg har en god dag, kommer jeg meg på skolen. Hvis jeg har en dårlig dag, så klarer jeg ikke komme meg opp av sengen før langt utpå dagen på grunn av hodepine.

Nytt håp med ny lege
Da 18-åringen fikk den nedslående beskjeden på Haukeland, ringte han straks til Arild Abrahamsen i Moss, en lege som behandler alternativt og er omdiskutert i legekretser.

- Det var han samme som fikk meg på bena etter lyskeskadene mine og kyssesyken, og jeg har håp om at han kan få meg på bena også nå, sier Nicolai til iBergen.no

Og etter halvannen ukes behandling med måleapparater og tilførsel av vitaminer og antioksidanter, føler han seg mye bedre.

- Jeg har fått nytt håp og setter min lit til at han skal få det ut av kroppen. Hadde vært kjekt å komme tidlig tilbake for å vise andre som har samme sykdommen om at det fortsatt er håp.

18-åringen sier han var heldig som fikk behandling såpass tidlig i sykdomsforløpet, og tror dette kan bidra til å gjøre ham fortere frisk.

Har kontaktet andre syke
Nicolai har lest mye om sykdommen etter at han selv fikk den påvist selv. Blant annet har reportasjene i VG den siste uken om ME-rammede har satt sine spor.

- Den ene jenten på 15 år som det stod om i avisen mandag har jeg kontaktet. Jeg skrev et brev til henne der jeg fortalte om min situasjon, og at jeg alt føler meg mye bedre etter behandlinger hos Abrahamsen i Moss. Det finnes en som kan hjelpe.

- Når håper du å være på banen igjen da?
- Det vet jeg ikke. Så fort som mulig, men ikke fortere enn at jeg er helt frisk først. Men jeg er i alle fall veldig optimistisk nå. Det var jeg ikke etter besøket på Haukeland, sier Misje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere