*Nettavisen* Sport.

Slett ikke verst for en «skam av en spiller»

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Emmanuel Adebayor fortsetter å levere varene under Tim Sherwood.

19.01.14 17:30

SWANSEA - TOTTENHAM 1-3:

Emmanuel Adebayor har fått mye kritikk for sine holdninger på og utenfor banen. Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher sa følgende etter at togoleseren hadde fått ny tillit under Tim Sherwood på tampen av fjoråret:

- Så la oss ikke ta helt av når det gjelder Adebayor. Slik jeg ser det, er en slik spiller virkelig en skam. Hvis han kan spille på det nivået, hvorfor gjør han det ikke hver uke? Hvorfor er han ikke som Didier Drogba? Han burde vært det.

Noen halvslappe opptredener til tross, tallene taler for seg. De sier at angriperen har 26 mål på 55 ligakamper fra start for Tottenham, og det er jo slett ikke ille.

Søndag var han frampå igjen og scoret to av Tottenhams tre mål i 3-1-seieren mot Swansea. Tim Sherwood var fornøyd.

- Vi spilte en god kamp. Swansea skapte noen sjanser tidlig, men jeg følte hele tiden a vi var det farligste laget, sa Sherwood ifølge BBC.

Sterk Swansea-åpning
Det var hjemmelaget som åpnet kampen klart best og Jonjo Shelvey hadde allerede testet Hugo Lloris, da Wilfried Bony klinket til fra enda lengre hold. Tottenhams franske keeper var sjanseløs på skuddet og kunne bare prise seg lykkelig for at det smalt i tverrliggeren.

Etter en god Swansea-åpning begynte imidlertid Tottenham å spille seg mer og mer inn i kampen og etter 35 minutter fikk London-laget uttelling.

Christian Eriksen fikk en støttepasning fra Aaron Lennon på høyrekanten, orienterte seg og slo et perfekt innlegg på hodet til Emmanuel Adebayor, som headet inn sitt fjerde Premier League-mål for sesongen.

Togoleseren får mye kritikk for sine holdninger, men ingen kan ta fra 29-åringen noen veldig imponerende tall hva kamper fra start i seriespill og antall scoringer angår.

For Arsenal startet han 86 kamper og 46 mål, for Manchester City startet han 27 kamper og scoret 15 mål, i Real Madrid ble det seks ligastarter og fem mål. På foreløpig 55 kamper fra start for Tottenham har han nettet 26 ganger.

Det er ikke verst for en utskjelt spiss.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap / NTB Scanpix

Adebayor-show
Spurs fortsatte å presse på etter scoringen, men gikk til pause med 1-0-ledelse. Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før ledelsen ble doblet i andreomgang.

Da kom nemlig Kyle Walker til linja og slo et hardt innlegg foran mål. Chico Flores kom seg ikke unna og endte opp med å sette ballen i eget nett til 2-0.

20 minutter før slutt ble Emmanuel Adebayor tomålsscorer da mottok et innlegg fra Danny Rose inne i boksen. 29-åringen brukte den gode tiden han hadde og rullet inn 3-0.

Snaue 12 minutter før slutt fastsatte Wilfried Bony sluttresultatet til 3-1 med sitt trøstemål.

Etter søndagens overbevisende seier er Tottenham i aller høyeste grad fremdeles med i kampen om den viktige fjerdeplassen i Premier League.

I neste serierunde kommer Manchester City på besøk til White Hart Lane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.