RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sletter 64 år gammel rekord

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
Norge reiser trolig med en rekordstor tropp til friidretts-EM.

- Den hyggelige tendensen er alt i gang, akkurat som jeg regnet med, fastslår en tilfreds sportssjef Ronny Nilsen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Mot deltakerrekord
Det går mot en rekordstor norsk tropp til EM i Barcelona i slutten av juli. Den tidligere rekorden på 38 utøvere – fra så langt tilbake som 1946, da Norge selv var EM-arrangør – vil ganske sikkert bli slått. Sportssjef Ronny Nilsen har stipulert antallet til mellom 40 og 50.

Spådommen bygger han blant annet på det faktum at 38 utøvere klarte EM-kravene i fjor. Men for at de skal få EM-billetten, må de dokumentere form nå i første del av sesongen.

Og det har EM-kandidatene nå begynt å gjøre i tur og orden. Bare i løpet av helga, før sesongen er kommet skikkelig i gang, ble fire utøvere i praksis EM-klare.

Gledelig gjensyn
Først diskoskasterne Fredrik Amundgård og Gaute Myklebust i USA fredag. Så maratonløperne Kirsten Melkevik Otterbu og Christina Bus Holth i Düsseldorf søndag.

- Det ble et gledelig gjensyn med Kirsten i maraton, hennes første siden OL i Beijing i 2008. Siden har hun vært veldig mye plaget av skader, men nå har hun bygd seg gradvis, forsiktig og tålmodig opp igjen. Hun kjente ingen smerter etter helgens løp, som i det hele tatt var veldig oppløftende for hennes del, sier Ronny Nilsen.

Bergenseren, som fyller 40 i slutten av måneden, endte på 5. plass med tiden 2.36,21. Godt under EM-kravet på 2.38.

Tre EM-klare gir lag
Det klarte også Christina Bus Holth med god margin. Den 30 år gamle Vidar-jenta hadde fra før en personlig rekord på 2.40,53, men senket den ettertrykkelig. Med tiden 2.37,12 endte hun på 7. plass.

- Hun har ikke løpt så mange maratonløp til nå, men disponerte kreftene mesterlig og løp andre halvdel raskere enn den første, opplyser Nilsen.

I fjor underskred også Kjersti Karoline Danielsen EM-kravet med 2.37,23. Det betyr at Norge har tre kvalifiserte kvinner i den krevende øvelsen, og vil dermed delta i lagkonkurransen for første gang i et EM.

Klar for å ordne køen
Nå ser sportssjefen fram til to spennende måneder, der han forventer at alle de øvrige EM-aktuelle viser seg fram i tur og orden.

I første omgang handler det om Diamond League-åpningen i Doha 14. mai, åpningsstevnet på Bislett 19. mai og elitestevnet i Florø 29. mai – før et av årets store høydepunkter, Bislett Games, står på programmet 4. juni.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere