*Nettavisen* Sport.

Slettet Geir Moens rekord

Norsk-gambiske Jaysuma Saidy Ndure satte ny norsk rekord på 100 meter tirsdag.

08.08.07 09:23

Han løp i mål på herlige 10,07 under DN-galan i Stockholm. Det var ny personlig rekord, men viktigst - også ny norsk rekord. Rekorden ble også satt i motvind.

- Det er en utrolig sterk tid. I medvind hadde han løpt under ti blank, sier en ekstatisk norsk friidrettssjef, Ketil Tømmernes, til Nettavisen.

Løper for Norge i OL?
Ndure ble norsk statsborger i fjor, og kan ikke representere Norge i VM i Osaka senere i år. Friidrettsforbundet har imidlertid et klart mål om å få ham klar til Beijing-OL neste sommer.

- Det er vårt mål. Får vi til det vil han være helt framme i teten både på 100 og 200 meter. Han vil være blant finalekandidatene på begge distanser, sier Tømmernes.

- Hva må til for å få ham klar?

- Det som må skje er at Gambia signerer et dokument hvor de aksepterer at han løper for Norge. Det har vi ventet på i et drøyt halvt år nå, men vi gir ikke opp og prosessen ser positiv ut.

- Handler det om penger?

- Det er mulig det gjør det for Gambia, men i forhold til vår situasjon så handler det rett og slett om prinsippet. Han er norsk statsborger og kun det. Han har vært her i Norge i mange år, og har overhodet ingenting med Gambia å gjøre nå, sier han.

Ndure kom til Norge fordi faren hans har vært bosatt i Norge i 18 år. Da han selv kom hit i 2002 ble så med på friidrettstrening.

- Og han løp jo ganske fort, sier Tømmernes fornøyd.

- Helt utrolig
– Dette er helt utrolig. Jeg er veldig godt fornøyd med løpet og litt overrasket over at det gikk så bra ettersom det var motvind, jublet Ndure til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter løpet.

Geir Moens tidligere norske rekord, satt for 11 år siden, var på 10,08. Den ble satt 16. august 1996.

PS: Fire timer etter rekorden på 100 meter, forsøkte Ndure seg også på 200 meter, men der blir Geir Moens rekord stående litt til. Nordmannen løp inn til 2. plass på 20,41.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.