RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slettet rekord: - Suverent!

UTE: De norske sprintjentene er ute av stafetten i EM.
UTE: De norske sprintjentene er ute av stafetten i EM. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
De norske sprintjentene imponerte på stafetten, men er ute av EM.

- Suverent! Dette var akkurat måten å avslutte et mesterskap på, sa Isabell Pedersen etter 44,29 og norsk rekord på 4 x 100 meter under friidretts-EM lørdag.

22-åringen løp den første etappen og vekslet med Christine Bjelland Jensen. Elisabeth Slettum og Ezinne Okparaebo løp de to siste etappene for Norge. Det gjorde de også da den gamle rekorden på 44,45 ble satt 21. juni i Tallinn i Estland i 2008.

Jentene tok seg ikke videre til finalen denne gangen, men kanskje får de flere sjanser i senere mesterskap.

- Dette var veldig gøy. Jeg håper at dette blir en av flere stafetter framover. Jeg håper på flere sjanser, sa Pedersen.

Ankerkvinnen Ezinne Okparaebo forteller at jentene trente vekslinger fredag.

- Det er ikke lett å samle alle for å trene vekslinger, men vi gjorde det beste ut av det og vi mistet i hvert fall ikke pinnen, sa Okparaebo.

- Vi kjørte «safe», konkluderte Isabell Pedersen.

Frankrike, Nederland, Sveits, Storbritannia, Ukraina og Russland gikk videre på plassering, mens Italia og Sverige tok seg videre på tid.

Sprinteventyret
Nederlandske Dafne Schippers (22) har tatt friidrettsverden med storm etter gullene på 100 og 200 meter i EM i Zürich, men neste år kan hun fort komme til å returnere til sjukamp igjen.

Der er nemlig sjukjemper hun egentlig er. I den øvelsen ble hun nummer sju i OL i London, og hun tok bronse under VM i Moskva i fjor.

- Jeg tror at det blir sjukamp igjen i 2015, sa jenta som i juni satte personlig rekord i den øvelsen i Götzis i Østerrike med 6545 poeng.

Men så enkelt trenger det ikke å bli. Sjukamp er ofte en anonym øvelse som drukner innimellom alt det andre.

Sprint er derimot en høyoktanøvelse som stikker av med mye av rampelyset uansett konkurranse.

Det kan nok hende at det kommer til å friste i fortsettelsen også.

Helt
Etter gullene på 100 og 200 meter i Zürich er Schippers blitt mesterskapets største yndling. Søndag kan det ende med at hun tar en ny medalje. Nederland avanserte til finalen fra kvalifiseringen på 4 x 100 meter lørdag med Schippers på andre etappe. De har også den beste tiden på distansen satt i Europa i år.

Det er ikke rart at det har tatt helt av i Nederland.

- Familien min sier at hele Nederland er i ferd med å eksplodere, men nå må vi la dette synke inn før vi bestemmer oss for veien videre, sier Schippers.

Interessen ble ikke mindre fredag kveld da 22-åringen suste inn til seier og årsbeste i verden med 22,03 på 200 meter.

Dafne Schippers er en åpenbaring av en utøver.

Dedikert
Likevel kan sprintsatsingen hennes bli lagt på vent. Det var først under en treningssamling i Florida at hun bestemte seg for å satse på sprint i dette mesterskapet. Testene viste at hun løp styggfort. Det var først i Glasgow i juli at hun entret sprintscenen.

Da hun rettet én finger i været etter gullet på 200-meteren, tok det helt av på Letzigrund stadion. Konkurrentene var parkert, og publikum elsket henne.

- Det hele er ubegripelig. Jeg hadde aldri innbilt meg at dette var mulig for bare noen uker siden, sier det 1,79 meter høye blikkfanget med det lange lyse håret.

Maratontriumf
Franske Christelle Daunay (39) tok sin største seier i karrieren da hun lørdag løp inn til EM-gull på kvinnenes maraton i Zürichs gater.

Hun tikket over målstreken på 2.25.14. Det var hennes første internasjonale mesterskapsmedalje.

Daunay vant med 13 sekunders margin på den italienske VM-sølvvinneren Valeria Straneo. EM-bronsen gikk til portugisiske Jessica Augusto, som på forånd var utpekt som den største favoritten til å vinne lørdagens maraton. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere