Gå til sidens hovedinnhold

Slik beklager de sprintfiaskoen

Øystein Pettersen legger seg flat – og trøster seg med Fleksnes.

Ingen nordmenn i en sprintfinale i verdenscupen. Det skjer ikke ofte. Egentlig skjer det aldri. Men det skjedde likevel i Davos søndag.

Som om ikke den norske fiaskoen i seg selv var nok: Emil Jönsson (som kom til Sveits uten pass, og måtte smugles inn) tok sin andre sprintseier på rad i verdenscupen, og svensken framstår nå som verden beste sprinter.

Les også: - Ingen får VM-plass i julegave

«Sorry Norge ...»
Nå legger de norske sprintgutta seg helt flate – og bruker dramatiske virkemidler, ispedd en solid dose selvironi. Klikker man seg inn på løpernes felles hjemmeside, Sprintgutta.no, blir man møtte av følgende budskap:

«Sorry Norge ...»

I svenske farger. På svart bakgrunn.

Mannen bak er, ikke overraskende, Øystein Pettersen. Han ble faktisk slått ut allerede i prologen, og oppsummerer med et Fleksnes-sitat.

- Han kom, ble svett og dett var dett!

- Følelsen var ikke ille
Pettersen har imidlertid ingen god forklaring på 36.-plassen.

- Formen har vært god helt siden Beito, og formen var god i dag også. Skiene mine var også gode. Jeg tok ikke for lett på prologen og varmet opp så godt som mulig. På start var jeg gjennomvarm og tent. Følelsen i prologen var heller ikke ille. Jeg syns jeg gikk godt på ski og at det fløyt godt i starten. Ble stiv i padlebakken på andrerunden, men hvem gjorde ikke det? Da jeg kryssa mållinja syns jeg at jeg hadde gjennomført en god prolog. Resultatlista en time seinere viste dessverre ikke det, skriver han.

Pettersen er likevel den av løperne som har minst grunn til å fortvile. Med sin tredjeplass i Düsseldorf forrige helg, er han den løperen som har skaffet seg flest aksjer i en plass på laget til VM-sprinten i Holmenkollen senere i vinter.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken