Gå til sidens hovedinnhold

Slik ble Annette best i verden

Les hvordan Annette Obrestad ble mangemillionær og verdensmester i poker før hun fylte 19 år.

Natt til mandag ble Annette Obrestad tidenes yngste verdensmester i poker, da hun gikk til topps i en av de tøffeste pokerturneringene verden har sett.

Sandnes-jenta fikk 11,3 millioner kroner for seieren.

- Pengene betyr ikke så mye, sa hun til Nettavisen etter at John Tabatabai fra London så sine to par bli slått av Annettes tress i sjuere.

- Kanskje kjøper jeg og mamma et hus nå, la hun til.

Les også: Annette (18) vant 11,3 millioner

Startet uten penger
Det er all grunn til å tro Annette når hun sier at pengene ikke betyr så mye. Hun hadde nemlig vunnet en god del allerede før VM-seieren i London.

Historien til Annette Obrestad er rett og slett utrolig.

Karrieren startet da hun som 15-åring spurte sin mor om å få noen kroner til å spille poker på internett. Moren sa nei, så Annette spilte med lekepenger. Hun vant noen ekte penger i en gratisturnering. Og så vant hun litt mer.

Og litt mer.

- Jeg har ikke satt inn penger noe sted, før det siste halvåret, da jeg begynte å spille på flere nettsider. Men før jeg satt inn penger noe sted, hadde jeg sikkert 40.000 dollar, sa Obrestad til Nettavisen i januar, da hun spilte sin første liveturnering, EPT København.

Aggressiv
Det store gjennombruddet kom i 2006, da hun la om spillestilen.

- Jeg begynte å spille mye mer aggressivt etter hvert, og fant ut at det fungerte mye bedre å ta noen sjanser for å komme langt i noen turneringer, forteller Annette.

Resultatene lot ikke vente på seg. Det siste året har hun vunnet over 80 turneringer på internett, og spilt seg frem til over 400 finalebord.

Suksessen førte til at Annette, under kallenavnet «Annette_15» ble en stjerne på internett. Ikke minst takket være pokernettstedet PocketFives, som en stund rangerte sandnesjenta som verdens beste turneringsspiller.

Hun ligger i skrivende stund på femteplass.

Sluttet på skolen
Lenge trodde man at det skjulte seg en gutt bak kallenavnet - Annette_15 var nemlig oppsiktsvekkende god. Og det er, når alt kommer til alt, stort sett menn som vinner de største turneringene.

Nå vet alle at det faktisk er en jente. Og at hun faktisk er svært, svært god til å spille poker.

I desember i fjor sluttet hun på skolen for å satse for fullt. I konservative Norge var det nok mange som stilte spørsmål ved den avgjørelsen.

Nå har hun 11 millioner gode svar. Og en sponsoravtale som sikrer henne deltakelse i alle de store turneringene resten av sesongen. I forrige uke skrev hun nemlig under på en sponsoravtale med Betfair.

Et spesielt talent
Sånn kan man altså få lekepenger til å gro til ekte penger, og de ekte pengene til å vokse til millionbeløp. Men det er en grunn til at denne historien er unik.

- Hun har tydeligvis et helt spesielt talent, konstaterer både Johnny Lodden og Thor Hansen, to andre verdensberømte norske pokerspillere.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album