RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Slik ble fattiggutten Chelsea-stjerne

Sist oppdatert:
Superstjerner til over tre milliarder kroner møtes i Premier League lørdag, men hvordan ble fattiggutten Alex en av dem?

Ifølge Guardian har Abu Dhabi-gruppen og Roman Abramovitsj investert over 12 milliarder kroner på Manchester City og Chelsea de siste årene, og etter sommerens storkjøp har araberne totalt nå investert mer i City enn Abramovitsj har gjort i Chelsea.

Tre milliarder på banen
Ser man på de forventede førsteelleverne når lagene braker sammen tidlig lørdag ettermiddag, så vil de 22 spillerne på banen være kjøpt inn for godt over tre milliarder kroner.

Citys førsteellever vil ligge på nærmere to milliarder, mens Chelseas vil ligge på om lag 1,4 milliarder kroner.

Men Chelseas billigste kjøp i førsteelleveren, midtstopperen Alex, har ikke akkurat hatt samme oppvekst som de andre stjernene.

Takker Nike
28-åringen, som Chelsea først sendte til PSV Eindhoven etter at de hentet ham for 5,7 millioner pund fra Santos, vokste nemlig opp i fattigdom i Brasil.

Til slutt var det skoprodusenten Nike som hjalp Alex på veien mot stjernehimmelen. Han var nemlig vant til å spille fotball barføtt og ganske så uorganisert i favelaen i Rio de Janeiro.

Nike organiserte imidlertid en turnering for ungene i Rio-slummen.

- Det var et røft område. Det fantes ikke vann. Det var ikke ordentlig veier. Noen unger hadde sko. Andre ikke. Derfor spilte alle barføtt. Men så, én dag, arrangerte Nike en turnering. De ga ut sko til alle ungene, organiserte en turnering og gjennomførte den på ordentlige baner. Da ble jeg oppdaget av noen speidere, som ordnet prøvespill i noen klubber, har Alex sagt i et intervju med Daily Mail.

Han endte i storklubben Santos, debuterte for dem i 2002 og spilte over hundre kamper for klubben før Chelsea brukte snaut seks millioner pund på å sikre seg rettighetene hans. Arbeidstillatelse fikk de imidlertid ikke, og dermed spilte Alex tre år i PSV Eindhoven før han kunne debutere for Chelsea mot Liverpool i 2007.

PS. Begge lag stiller lørdag med én spiller som er helt og holdent utviklet i egen klubb. John Terry stiller i Chelseas forsvar, mens Micah Richards, hvis han blir klar etter sin hamstringskade, spiller for Manchester City. Samtidig bør det nevnes at City i sin tid hentet keeper Joe Hart for bare 1,5 millioner pund fra Shrewsbury.

Les også:Banks, Clemence, Seaman og Hart

Nettavisens førsteellever-utgangspunkt:
Man. City: Hart - Richards, Kolo Toure, Kompany, Zabaleta - Yaya Toure, Barry, De Jong, Milner - Silva - Tevez
Chelsea: Cech - Ivanovic, Alex, Terry, A. Cole - Mikel, Ramires (inn for skadet Lampard), Essien - Anelka, Drogba, Malouda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere