*Nettavisen* Sport.

Slik ble Odd overgangs-vinnerne

Hadde det ikke vært for Lillestrøm og Stabæk, ville Olivier Occean trolig ikke vært i Skien. Her kan du lese hvordan Odd har hentet de ukjente klassespillerne.

12.09.05 14:07

Odd har mindre ressurser enn de fleste andre eliteserieklubber. Likevel henter de spiller etter spiller som slår til. Det spesielle med Odd - Olivier Occean, Somen A. Tchoyi, Patrick Suffo og Fernando de Ornelas. Fire suksessimporter fra andre verdensdeler.

Det er unikt i Norge hvor få spillere fra andre verdensdeler virkelig har slått til. I hvert fall ikke fire i samme klubb. I samme periode.

Men marginene har vært små. Arne Sandstø kan blant annet takke Lillestrøm og Stabæk for at Olivier Occean kom.

Les også:
Dør for Odd - drømmer om Spania
Kom, briljerte og forsvant

Oliver Occean:
23 år
41 kamper, 20 mål i Odd

Somen Tchoyi:
22 år
17 kamper, 1 mål i Odd
Tidligere klubber:
PMUC (Kamerun)
Union Douala (Kamerun)

Patrick Suffo:
27 år
6 kamper, 3 mål i Odd
Tidligere klubber:
Nantes
Sheffield United
Numancia
Coventry

Fernando de Ornelas
29 år
17 kamper, 5 mål i Odd
Tidligere klubber:
Happy Valley
Crystal Palace
Real Zaragoza
Celtic
QPR
Maritimo
Gansu Tianmu
Nürnberg
Olympiakos

Olivier Occean:
- Jeg og Morten Rønningen (tidligere assistent) så Lillestrøm - Stabæk på La Manga. Den kampen var så kjedelig, så vi dro i stedet for å se Bodø/Glimt - Metrostars på en annen bane. I 2. omgang scoret Olivier ett mål hvor han fosset forbi motspillerne. Rønningen sa: "En sånn spiller skulle vi hatt". Da trodde vi at han var under kontrakt med klubben. Dagen derpå fikk vi vite (av Lars Petter Fosdahl) at han bare var på prøve. Fire dager etter var han vår. Det har også litt med tur å gjøre. Vi hadde sett ham i 2 x 45 minutter i turneringen, og så ham også i finalen. Da var flere andre norske klubber der for å se ham og de andre amerikanske spillerne. Men da var han sliten og utmerket seg ikke, sier Arne Sandstø til TV 2 Nettavisen.

Somen A. Tchoyi:
- Han kom via agent Lars Petter Fosdahl. Han var med på en treningsleir på Kypros, men var ikke så synlig på småbanespill. I kamp, og med større flater, var han plutselig mye bedre. Det så vi ikke de første par dagene.

Patrick Suffo:
- Han kom også gjennom agentsystemet. Vi fikk navnet via Glenn Schiller, og han kom på prøvetrening og testkamp. På trening fremstod han ikke som en spiller som ville heve laget i kamp. I kamp var han imidlertid dobbelt så god. Han var på litt engelsk modus etter tiden der. Vi har forsøkt å jage på ham, men han får fortsatt en dag ekstra fri i uka.

Fernando de Ornelas:
- Han ble kartlagt gjennom tyske forbindelser. Deretter reiste Gaute Larsen til Kypros for å se ham. Da spilte han en ordinær kamp. Vi hadde imidlertid forhørt oss gjennom kontakter (blant annet Tommy Svindal Larsen), og var blitt klar over avslutningsferdighetene og hurtigheten hans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag