*Nettavisen* Sport.

Slik ble Zuccarello en bedre spiller

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Byttet strategi før denne sesongen.

NEW YORK (Nettavisen): I løpet av 120 kamper i National Hockey League (NHL) har Mats Zuccarello (26) kommet langt som hockeyspiller. Da han først kom til New York Rangers i 2010, gikk han både ut og inn av laget og opp og ned fra Rangers og farmerlaget hele tiden.

Nå er han en av stjernene i Rangers.

Søndag scoret han to av målene da Broadway-laget vant 7-3 mot New Jersey Devils i en utendørskamp på sagnomsuste Yankee Stadium i Bronx.

Ønsket flere kilo
Utviklingen fra en perifer spiller til en bærebjelke er ikke enkel. Det handler ikke bare om å trene mye, men i alle høyeste grad også om å trene riktig.

- I starten veide jeg mer enn jeg gjør nå, for jeg tenkte at det var store spillere og liten isflate, og at det derfor var greit å veie litt mer, forteller Mats Zuccarello til Nettavisen.

Det gode overblikket og de følsomme hendene hadde han, men Zuccarello slet med å vinne dueller langs vantene og klarte derfor heller ikke å opparbeide seg trenerens fulle tillit. Det gikk i rykk og napp, men for all del – Zuccarellos resultater var uansett lovende. Han gjorde 23 poeng på 42 kamper i sin første sesong. Det er sterkt.

Gikk ned i vekt
Denne sesongen står han bokført med 37 poeng på 53 kamper. Det er enda sterkere. Samtidig er det ikke overraskende, når man tenker på at oslogutten før sesongstart var blant de beste spillerne i New York Rangers på de fleste testene trenerteamet gjennomførte.

26-åringen møtte til første seriekamp med færre kilo, større muskler og større fart.

- Jeg tror det er viktigere å være kvikk og rask. Jeg veier 3-4 kilo mindre nå. Det viktigste er uansett å være godt trent, sier Zuccarello til Nettavisen.

Det synes også under kampene. Zuccarello vinner flere dueller langs vantet. I tillegg har han fokusert på en annen og svært viktig del av spillet.

- I hele år har jeg vært ekstra opptatt av å spille godt defensivt. Det føler jeg også at jeg har gjort. Du legger jo stolthet i alt du gjør utpå der. Jeg vil være en allroundspiller. Det er ikke bare poeng som teller.

New York Rangers møter natt til torsdag New York Islanders i den andre av to utendørskamper på Yankee Stadium. Nettavisen er til stede i Bronx og vil komme med fyldig dekning derfra. Kampen sendes for øvrig direkte på Viaplay.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.