BRYNSENG / GRØNLAND (Nettavisen): Thomas Alsgaard presenterte tirsdag opplegget for det han omtaler som «verdens største private langrennssatsing».

Den tidligere OL- og VM-vinneren gjorde det klart tidligere i vår at han ville gjøre comeback i skisporet.

Det nye Thomas Alsgaard-teamet skal hete «Team LeasePlan Go». LeasePlan er Norges største og mest kjente selskap innen bilhold, biløkonomi og biladministrasjon.

Lag på 12 mann
Alsgaard kunne fortelle på pressekonferansen at det nye laget ville omfatte 12 mann.

- Dette er basert på det vi kaller «Team Alsgaard». Det startet med bare to personer, så vokste det til et større lag som satset på langløp, men jeg ønsket å bygge det videre til noe enda større og mer profesjonelt, sier skilegenden på en pressekonferanse tirsdag.

- Jeg ønsket å få inn andre folk til å ta det administrative ansvaret. Fra å sitte med alle hatter, går jeg inn i dette med bare to hatter. Jeg er fortsatt øverste ansvarlige, og gjennom min rutine og erfaringer kan det være en trygghet på mange måter, fortsetter Alsgaard.

Emil Søbak Gundersen har fått det administrative ansvaret for satsingen.

«Team Lease Plan Go» er delt inn i to deler. Seks mann skal satse på langløp, som Ski Classics, mens de øvrige seks skal være allroundløpere.

Alsgaard sier at det ikke er noen intensjon om å ta opp kampen med Norges Skiforbund og dets rekruttlandslag, men at målet er å hjelpe løpere rett under det nivået slik at de etter hvert kan komme inn på landslag og verdenscuplag.

Foruten Alsgaard, er også Jørgen Brink, Anders Södergren, Kjetil Hagtvedt Dammen, Christoffer Callesen og Audun Laugaland en del av langløplaget.

Allroundlaget består av Ånund Lid Byggland, Per Kristian Nygård, Espen Udjus Frorud, Simen Andreas Sveen, Torgeir Skare Thygesen og Andrew Musgrave. Svenske Johanna Ojala skal lede laget.

- Snakker ikke om OL
41-åringen sier opp jobben som ekspertkommentator i NRK for å satse for fullt på langrenn igjen.

Skal man tro ekspertene har veteranen det som skal til for å hevde seg i toppen. Alsgaard sa til Nettavisen tidligere i vår at han har ambisjoner om å hevde seg.

- Det er hyggelig at de sier det. Jeg tror jo det. Det er tanken at jeg skal forberede meg bra nok nå til at jeg kan hevde meg i toppen i de løpene, sa Alsgaard til Nettavisen i april.

Men en eventuell femmil i Sotsji-OL ønsket ikke 41-åringen å snakke om.

- Glem tanken, jeg vet hvor du vil. Det er derfor jeg er tydelig på at dette ikke er et comeback, sa Alsgaard.

Landslagssjef Åge Skinstad ville imidlertid ikke utelukke en femmil for Alsgaard da Nettavisen spurte ham.

- Vi kommer til å stille med det beste laget vi kan. Vi har ingen aldersgrense verken oppover eller nedover, sa Skinstad til Nettavisen.