RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir cupfinalefesten

Brann-supportere og buekorpsslagere i tog til Ullevaal i 1999. På søndag blir det nok en gang rød-hvit prosesjon.
Brann-supportere og buekorpsslagere i tog til Ullevaal i 1999. På søndag blir det nok en gang rød-hvit prosesjon. Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
Selve cupfinalen varer bare 2 x 45 minutter, pluss eventuelle ekstraomganger. Men fotballfesten vil prege Oslo tre dager til ende. Slik blir cupfinalehelgen i Oslo.

Enkelte velger å flykte fra hovedstaden når sentrale deler av byen okkuperes av festemte fotballsupportere i cuprus. De som velger å bli igjen, kommer uansett til å merke at 10.000 skarrende bergensere har inntatt Oslo - hvor de sammen med noen tusen fastboende Lyn-tilhengere skal kle gatene i rødt eller hvitt.

Allerede fredag kveld er hundrevis av tilreisende på plass for å starte festen - som fortsetter lørdag med opptog og cupfinaleshow for begge finalistene. Først søndag klokken 13.15 er det avspark i finalen mellom Brann og Lyn.

Til glede - eller som advarsel - for våre lesere: Her er oversikten over cuprelaterte arrangement i Oslo denne helgen:

Fredag:
Mens Lyn-supporterne venter til lørdag med å sparke igang den offisielle festen, er Branns supporterklubb Bataljonen allerede på plass på Sit Winston Pub i Karl Johans gate, som er supporternes faste samlingsted denne helgen.

Klokken 17 i ettermiddag åpnes dessuten Branns supporterstand på Egertorget, hvor det vil bli solgt supportereffekter og spilt Brann-sanger helgen gjennom.

Lørdag:
Lyn vil være på plass med utsalgssteder for supportereffekter over hele byen. Klokken 19 om kvelden åpner dørene til Posthallen i Dronningens gate, hvor Lyn arrangerer sin offisielle cupfinalefest. Bastionens medlemmer er imidlertid velkommen allerede klokken 16 for vorspiel og fotballquiz.

Bergensere på cupfinale er glad i å gå i tog. Lørdag klokken 11.30 kan bergensere stille på rekke sammen med slagere fra buekorps og andre inviterte på Eidsvolls plass. De som vil bruke dagen til noe annet enn å spasere i samlet flokk i Oslos gater, kan stikke innom Tostrupkjelleren, som er SK Branns offisielle samlingsted i helgen. Her vil flere av artistene fra kveldens cupfinaleshow stikke innom for å underholde. Eventuelt kan man legge turen innom Bataljonens faste pub Sir Winston.

Klokken 18 åpner dørene i Spektrum. To timer senere starter Branns cupfinaleshow i Oslos storstue. Har du ikke skaffet deg billett, bør du finne noe annet å gjøre på frem til dørene stenges en gang etter midnatt. Alle de 5500 billettene er for lengst revet vekk.

Søndag:
Lyn Fotball inviterer supportere til arrangement på Sogn VGS fra klokken 10 til 12. De som ikke har klart å skaffe seg billett til finalen, er velkommen til visning på storskjerm i Posthallen.

I de fire foregående cupfinalene med Brann som en av finalistene, har tusener av tilreisende bergensere valgt å spasere til Ullevaal. Tradisjonen holdes i live også i år, med stort supportertog fra Tostrupgården på Karl Johan til Ullevaal. Avmarsj klokken 10.30.

De som ikke har glemt at det hele egentlig dreier seg om en fotballkamp, bør være på plass på Ullevaal i 12-tiden. Da er det en drøy time igjen til avspark i finalen, og festen er godt i gang på tribunene. Dersom det hele avgjøres i løpet av ordinær tid, bør en cupmester være kåret like etter klokken 15.

Da har spillere, ledere, ordførere, NFF-representanter halvannen time på seg før de skal være på plass i finstasen til bankett på Grand Hotell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere