RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir det norske talentets nye hverdag

Foto: Jonas Lindstrøm (procycling.no)
Sist oppdatert:
- Laget driftes som om det skulle vært et prokontinentallag, skryter Daniel Hoelgaard.

Tidligere i høst ble det klart at de talentfulle Hoelgaard-brødrene vraket tilbud fra norske lag for å bli en del av Omega Pharma-Quick Steps nye U23-satsing.

Det skjedde etter at den mektige sykkelsjefen Patrick Lefevere fløy ene og alene til Norge for å sikre seg de to norske talentene.

Les også:Nordmenn klare for Quick Step

Dermed går Markus Hoelgaard rett ut i en utenlandskarriere i sitt første år som senior, mens broren Daniel fikk med seg en halv sesong i Øster Hus-Ridley før han tok steget ut.

I starten av denne uken var brødrene på en to dager lang samling med laget, som skal gå under navnet Etixx-ihned cycling team. Det var første gang de fikk møte sine nye lagkamerater og støtteapparat.

- Førsteinntrykket var at det var vanvittig profesjonelt, sier Daniel Hoelgaard til procycling.no

- I større grad enn du hadde forventet?

- Ja, det var for eksempel ansatt en egen mekaniker, leger og annet støtteapparat på fulltid. Planen er at laget skal driftes som et prokontinentallag, og har et budsjett deretter, skryter Hoelgaard av laget som formelt sett blir registrert som et kontinentallag på linje med de beste norske lagene.

Tøft rittprogram
Det skal med andre ord ikke stå på muligheter når det norske brødreparet for første gang skal ta fatt på en full sesong med internasjonalt program.

- Selve rittprogrammet er ikke helt spikret ennå, men det blir vannvittig bra og veldig internasjonalt, avslører Hoelgaard.

Denne gangen sto det ikke trening på programmet da rytterne ble samlet. Det ble isteden tid til å bli kjent og snakke om sesongen som kommer.

Beholder norsk trener
For Daniel Hoelgaard blir det en ny hverdag, men mest trolig får han beholde trenerhjelpen han har i Norge, slik at overgangen ikke blir så stor.

- Laget har ansatt en egen trener for laget, så jeg regner med at det blir et samarbeid mellom han og min norske trener Arne Aareskjold, sier Hoelgaard.

procycling.no har tidligere skrevet at rytterne vil være bosatt i Norge, men blir værende i Belgia i periodene med mange ritt.

Hoelgaard kan også fortelle at han fikk med seg en treningssykkel hjem fra samlingen, men at utstyr som hjul og bekledning ikke kommer før laget samles igjen om tre uker.

Da er det en mer ordinær treningssamling som venter, som en del av oppbygningen til en ny sesong.

- Det er ganske mange bra navn på dette laget, så det skal ikke stå på kvaliteten blant rytterne, spår vårt nye utenlandshåp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere