*Nettavisen* Sport.

Slik blir du god i poker

Foto: Ronald Toppe

Snorre Rotbæk er Norges mest kjente pokerspiller – og kanskje den beste. Her er hans tips til hvordan du som er nybegynner, kan bli god i poker.

12.04.05 15:28

Farmen-vinner Snorre Rotbæk er også norgesmester i poker. Han har tidligere blitt nummer 22 i VM. Nå er han foredragsholder og en slags ambassadør for Empire Poker, som startet sin norgesturné med pokerskolen i Oslo mandag.

Temaet var Texas Hold'Em - den soleklart mest utbredte varianten av poker.

Ifølge beregninger Empire Poker har gjort, spiller cirka 80.000 nordmenn poker på Internett. Innen utgangen av året tror pokergiganten at dette tallet har økt til over 200.000 nordmenn.

- Poker handler utelukkende om sosial intelligens, sier Rotbæk til TV 2 Nettavisen.

Og utdyper:

- Det handler om å forstå alle de tusenvis av situasjoner som kan oppstå. Hvordan har «John» det i dag? Har han dårlig tid? Har han dårlig råd? Alle sånne småting du plukker opp om motspillerne, kan hjelpe deg.

Selv har han spilt poker i cirka ti år. Det startet med at han og en kamerat var med i et vanlig - og gammeldags - 5-korts pokerlag med venner. Så dro de sammen til Amsterdam, der de spilte på et statlig casino hver dag i en hel måned.

Pokertips til nybegynnere:

1. Kjøp boka «Supersystem» av Doyle Bronson.

- Skal du bare kjøpe én pokerbok, må du kjøpe denne. Bronson er to ganger verdensmester, regnes som alle pokerspilleres bestefar og vinner fortsatt store turneringer, forteller Rotbæk.

2. Registrer deg på et anerkjent nettsted.

- Sett inn 100 dollar på et anerkjent pokernettsted. Spill på bord med lav innsats, eller delta i billige turneringer. Så spiller du deg gradvis oppover til dyrere bord. Ikke ta ut pengene. Og husk at nivået på dem du spiller mot som regel øker progressivt med innsatsen. Hvis du klarer å spille deg oppover, og så opplever at det går galt, starter du på nytt – på bord med lav innsats. Ikke innbill deg at det er uflaks. Start på nytt. Alle gode spillere gjør det.

3. Ikke bland pokerøkonomi og privatøkonomi.

- Å tape penger du har vunnet er noe helt annet enn å tape penger du har tjent, fastslår Snorre Rotbæk.

Pokertips til viderekomne:

1. Begrunn alle dine handlinger.

2. Spill på lag med statistikken. Hvis du har to kort av samme farge på hånda, og det kommer to kort av den fargen på floppen, så har du 1/3 sjanse for å få flush. Ikke sats mer enn 1/3 av sjetongene dine.

3. Sats hardt når du tror du har best hånd.

4. Kast kortene når du tror du har tapt.

4. Bruk sunt bondevett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag