*Nettavisen* Sport.

Slik blir Estils siste sesong

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Frode Estil har ombestemt seg og tar et nytt år på landslaget. Men opplegget blir slik han opprinnelig hadde tenkt.

- Jeg kommer til å kjøre så å si akkurat det programmet jeg hadde planlagt. Men formelt sett fortsetter jeg på landslaget, forklarer Estil overfor TV 2 Nettavisen, etter at Namdals-Avisa tirsdag kunne fortelle at langrennsveteranen fortsetter på landslaget.

Under OL i Torino fortalte Estil til TV 2 Nettavisen at han så for seg en privat satsing fram mot VM i Sapporo, der han er forhåndskvalifisert som tittelforsvarer på femmila. Estil beskrev et opplegg uten høydetrening og med rekordsein formtopp.

Og slik blir det.

Dropper høydesamlingene
- Jeg blir ikke med på høydesamlingene i september og oktober. Jeg blir heller ikke med på fellessamlingen med skiskytterne i mai, forklarer 33-åringen fra Lierne.

Estil kommer imidlertid til å gå noen flere verdenscuprenn enn planlagt.

- I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt å gå noe særlig verdenscup før VM. Nå blir det sannsynligvis så jeg velger meg ut en del verdenscuprenn i klassisk, uten at jeg har studert terminlista så nøye ennå. Men jeg kommer ikke til å satse på verdenscupen sammenlagt eller distansecupen. Alt legges opp mot en formtopp i Sapporo, forklarer OL- og VM-gullvinneren

Var veldig gira
Antall treningstimer blir noenlunde det samme som forrige sesong.

- Jeg ligger ikke på latsida når jeg er hjemme i Meråker heller, poengterer Estil.

- Hvorfor sier du nå ja til landslaget?

- Det er fordi Krister Sørgård og Åge Skinstad har vært veldig gira på å ha meg nært tilknytta laget. De lar meg kjøre et opplegg på egne premisser, og da er det greit. Det viktigste for meg har vært å redusere reisevirksomheten betraktelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag