Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir Norges største sykkelritt

Flere forandringer for Tour of Norway.

procycling.no omtalte under VM-uka at Norges største sykkelritt, som har vært kjent som Glava Tour, har blitt oppgradert til nest høyeste kategori, 2.HC.

Oppgraderingen innebærer bedre premiepenger, flere poeng på europatouren, flere poeng på UCIs hemmelige ranking for opp- og nedrykk til verdenstouren og større prestisje.

Den medfører også at utenlandske kontinentallag ikke kan delta. Nå er det kun norske kontinentallag og utenlandske profflag som kan delta.

Bytter navn
I en pressemelding sendt ut av arrangøren onsdag, offentliggjøres det også at Glava trekker seg som sponsor av rittet. Rittets offisielle navn vil fra nå være Tour of Norway.

- Selv om Glava nå forsvinner som generalsponsor har rittet en rekke viktige sponsorer som fortsetter sitt samarbeid. Det har også fra arrangørens side vært et ønske å ha et sponsornøytralt navn på arrangementet for å gjøre det enda mer attraktivt for nye samarbeidspartnere, heter det I pressemeldingen.

Det ble klart tidlig i sommer at Glava ikke ville fortsette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På TV i 64 land
Rittet har blitt sendt direkte på TV2 de to siste årene, og sykkelkanalen vil også i år sende rittet.

Det samme gjelder Eurosport, noe som sikrer arrangøren sendeflate i 64 land.

TV-produksjonen har måttet tåle mye kritikk de to første årene av rittet. Rittdirektør Birger Hungerholdt forteller at de ønsker å gjøre noe med den.

- Vi jobber med saken. Vi er heller ikke fornøyd med det som har vært levert og kan ikke leve med det videre. Det er TV2 og Norges Cykleforbund som jobber med dette, sier Birger Hungerholdt til procycling.no.

- Det er for øvrig NCF som sitter på TV-rettighetene, ikke oss, understreker rittdirektøren.

Det er Huldra Film som har produsert bildene for TV2.

Ruta klar før jul
Arrangøren skriver også i pressemelding at rittets rute blir klar i løpet av november, men Hungerholdt går allerede nå langt i å avsløre én ting.

- Det skal mye til for at det ikke blir en ny Lillehammer-etappe slik vi kjenner den, selv om vi har sett på et alternativ med å kjøre veien opp forbi hoppbakken.

- Men ingen ting er 100 prosent klart per dags dato.

Rittet flyttes også en uke senere og vil arrangeres fra 21. til 25. mai på Østlandet.

PS: Wilco Kelderman vant rittet i 2011, før Edvald Boasson Hagen har vunnet de to siste årene.

Kommentarer til denne saken