*Nettavisen* Sport.

Slik blir Northugs nye hverdag

Foto: Ned Alley / NTB Scanpix

Får ikke lenger trene hos Olympiatoppen.

22.05.13 15:52

Én uke etter at det ble klart at Petter Northug bryter med landslaget, snakket langrennsstjernen ut om avtalen på en pressekonferanse i Trondheim.

Natt til onsdag skrev han under på en avtale med Coop. Avtalen skal være verdt 15 millioner kroner i året.

- Trenger kritisk trener
Northug har gjort det klart at han trengte et miljøskifte. På pressekonferansen onsdag ga han uttrykk for at han gleder seg til det nye samarbeidet.

- Jeg er veldig glad for at jeg sitter her i dag, og jeg er veldig glad for å skulle samarbeide med Coop. Det er veldig motiverende å ha med seg en så stor aktør, og jeg gleder meg, sa Northug på pressekonferansen.

Når Northug nå forlater landslaget, står han også fritt til å inngå egne kommersielle avtaler ved siden av avtalen med Coop.

27-åringen vil knytte til seg en privat trener foran kommende sesong. Hvem dette blir, er ennå ikke klart.

- Det må være en som er kritisk til det jeg gjør, og som motiverer meg. Det er smart å ha et kritisk øye fra utsiden, sier Northug.

Det store målet
Han blir også nødt til å organisere sitt eget treningsopplegg. Hos Olympiatoppen vil han møte stengte dører.

Avtalen med Coop gjelder i tre år, med opsjon på enda ett år. Det betyr etter alt å dømme slutten på Petter Northugs tid på landslaget.

- OL er helt klart det store målet. Alt av trening blir lagt opp til det. Jeg kommer til å ha veldig mange døgn i høyden i mellom-Europa før OL. Ellers vil jeg ha base i Trøndelag og kjøre samlinger i Meråker. Det kombinerer jeg med Trondheim når jeg først er på hjemmebane. Det er mange sterke løpere å trene med her. Jeg har mange kompiser, som gjør at det blir et bra miljø der vi kan matche hverandre.

Coop-sjef Svein Fanebust gleder seg også til å komme i gang med samarbeidet med en av Norges desidert største idrettsstjerner.

- Petter trengte fornyelse og ville revitalisere. Vi er stolt over å ha tegnet en avtale og at vi kan være en støttespillere. At han velger å stå utenfor fellesskapet, tror jeg er begrunnet i at han vil bli 2-3 prosent bedre for å kunne representere Norge.

Coop ønsker å utvikle kleskolleksjoner i Northugs navn, i tillegg til matprodukter som brød og frokostblandinger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.