Slik blir RadioShack-Nissan

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Det er ingenting amerikansk ved laget, men unntak av sponsorene, sier Flavio Becca.

07.09.11 09:58

En 49-årig businessmann fra Luxembourg er Leopard-Treks velgjører. Flavio Becca hostet opp en stor del av lagets rikholdige budsjett (ryktes å ligge rundt 15 millioner euro, vår anm.) foran debutsesongen.

Da verken vårklassikerne eller Tour de France ble vunnet, kikket den styrtrike eiendomsentreprenøren seg om etter andre finansielle- og strukturelle løsninger. Det tok ikke lang tid før Lance Armstrongs RadioShack fenget oppmerksomheten hans.

Tilfeldighetene ville nemlig ha det til at det amerikanske storlaget var i ferd med å tømmes for ryttere og framtidsvisjoner. Den 30. juni bekreftet Johan Bruyneel likevel at laget forlenget sponsoratet med Nissan i ytterligere to år.

- Dette beviser at dette laget dreier seg om mer enn én rytter, uttalte Bruyneel og tenkte selvsagt på sykkelpensjonisten Armstrong.

RadioShack og Leopard delte allerede samme utstyrsleverandør, og i forrige uke kunne La Gazetta dello Sport og L'Équipe avsløre at de to lagene forener krefter foran neste sesong.

Luxembourg-basert
Mange har omtalt sammenslåingen av lagene som en ren fusjon, men det avviser businessmannen i et intervju med RTL Télé Luxembourg.

- Leopard-navnet beholdes. Selskapet vil fortsatt ha base i Luxembourg og vil drifte (laget) fra Luxembourg.

- Det er ingenting amerikansk ved dette laget, med unntak av de to sponsornavnene, forteller Becca i intervjuet som er gjengitt av cyclingnews.com.

Etter forretningsmannens uttalelser å dømme kan det dermed synes rart at laget fortsetter under RadioShack-Trek Professional Cycling Team neste sesong, men dette er åpenbart et grep for å vise fram lagets hovedsponsorer.

Becca bekreftet opplysningene om at danske Brian Nygaard er ferdig som generalmanager i laget. Den oppgaven får i stedet Johan Bruyneel, som selv har bekreftet at han vil styre laget via Belgia og Luxembourg.

Les pressemeldingen fra RadioShack her!

Fant aldri hovedsponsor
Leopard-Trek maktet aldri å finne en egen hovedsponsor, og var i stor grad prisgitt Beccas svulmende lommebok.

Energidistributøren Enovos signerte en treårig avtale med laget, mens Trek stilte opp som delsponsor og utstyrsleverandør. Mercedez-Benz sto for bilparken, mens Craft var lagets klesleverandør.

Med hovedsponsoren klarte de verken å hanke inn foran jomfruåret eller underveis i sykkelsesongen.

I RadioShack var det selskapet CSE Pro Cycling LLC, som eies av Bart Knaggs og Bill Stapleton, som satt på profflisensen.

- Jeg grep muligheten
Becca fikk nyss i at det amerikanske selskapet ikke ville beholde denne i 2012, og så to muligheter for sitt eget lag:

- Først undersøkte vi muligheten til å få en ny sponsor om bord, deretter ville vi styrke vårt eget lag, forteller han og indikerer dermed at det er Leopard som har tatt av det amerikanske laget.

Slik kom både RadioShack og Nissan med på laget, i tillegg til ryttere som Andreas Klöden, Matthew Busche, Janez Brajkovic, Nelson Oliveira, Robert Wagner, Jesse Sergent og Ben King.

- Jeg grep muligheten til å gjøre den gjeldende Leopard-strukturen enda sterkere for framtiden, sier Becca.

- Jeg er svært fornøyd, legger han til overfor den luxembourgske TV-stasjonen.

Usikkerhet for rytterne
Den siste delen av puslespillet blir nå å sette sammen en stall på 30 ryttere (28 + 2 neoproffer). Det gjør at en del ryttere går en usikker framtid i møte:

- Dette er bemerkelsesverdig, men jeg må bare anta at rettighetene i kontrakten min blir respektert, uttalte Joost Posthuma til De Telegraaf tirsdag.

RadioShack skal ha 13 ryttere under kontrakt, mens Leopard-Trek har 25. Becca forteller imidlertid at fem av hans ryttere sitter på utløpende avtaler (etter sesongen).

I tillegg har Ben Hermans og Gregory Rast allerede signert for Leopard, mens Gianni Meersman og Tony Gallopin er nykommere i RadioShack.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.