Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir Ringeriks-Kraft i 2013

Sjekk hvilke ryttere som skal sykle for Ringeriks-Kraft Look i 2013.

Fredag kunne procycling.no avsløre at det norske kontinentallaget Ringeriks-Kraft Look hadde signert Kristoffer Wormsen fra Argon 18.

I tillegg hadde laget offentliggjort signeringen av Erik Fiskå noen dager i forkant.

Les også:Forandringer i Ringeriks Kraft-Look

Nå er det klart at sportsdirektør Lars Holm har hentet inn ytterligere to ryttere.

Anders Kristoffersen og Eik Nyqvist er klare for det norske laget. Førstnevnte har fått prøve seg på laget som stagiaire denne høsten, og blir nå en permanent del av laget.

- Erik er et spennende klatretalent. Anders er en allroundtype som også han går bra oppover, sier Holm til procycling.no.

Begge rytterne har en sesong bak seg som senior, og kjørt godt i hjemlige ritt denne sesongen.

En god stamme blir med videre
Laget tar med seg en god stamme av årets ryttere med inn i den nye sesongen.

Håkon Berger, Thomas Nesset Brahushi, Marius André Hafsås, Henrik Steen Haugen, Sindre Eid Hermansen og Max Emil Kørner blir alle med videre på laget.

Noen ryttere forsvinner også ut. Morten Bjerke Jægersborg, Espen Gillingsrud og Alexander Randin legger opp. Når det gjelder sistnevnte går det rykter om at dette ikke stemmer, og at han blir en del av Argon 18-CykelCity.

Tidligere i sommer ble det klart at bronsevinneren på NM i tempo fra 2010, Stian Saugstad, la opp.

Mikael Schou satser på terrengsykling i 2013.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sliter med alvorlig hodeskade
Martin Uthus er også med videre på kontrakt, men sliter med som kalles «Post-concussion syndrome». Kort fortalt er det symptomer i etterkant av en hjernerystelse som kan vare i over ett år.

Slike skader har vært spesielt vanlig i ishockey de siste årene, hvor flere spillere har slitt stort. Sidney Crosby er én av dem.

Uthus er, ironisk nok, selv meget interessert i hockey. Skaden oppsto etter at han veltet på trening i etterkant av NM og slo haka.

- Det er en kjedelig sak. Vi ønsker han med videre, men det er avhengig av helsesituasjonen hans. Han ble sendt hjem fra sykehuset med beskjed om at han hadde vondt i hodet fordi han var dehydrert etter velten, sier Holm.

Jakter ny sponsor
Ringeriks-Kraft Look har et pengebudsjett på rundt én million norske kroner. I tillegg kommer en del utstyr som de får inn gratis i form av sponsorater.

Holm forteller at de gjerne vil ha inn en sponsor som kan bidra litt mer enn Ringeriks-Kraft, som har begrensninger som et kommunalt kraftselskap.

- Vi leter i utgangspunktet etter en ny hovedsponsor, men vi har ikke kommet i havn med det. Slik det ser ut nå fortsetter vi videre med Ringeriks-Kraft, avslutter Holm overfor procycling.no.

Reklame

Her kan du levere Lotto