Slik blir Schumachers nye liv

FLYTTER HJEM: Idrettshelt Michael Schumacher.

FLYTTER HJEM: Idrettshelt Michael Schumacher. Foto: Yasuyoshi Chiba (AFP / NTB scanpix)

Bruker millioner på privat klinikk i sitt eget hjem.

Den tidligere formel 1-stjernen Michael Schumacher har nå forlatt sykehuset i Lausanne og rehabiliteringen skal fortsette i familiens hjem i Sveits.

Idrettshelten havnet i koma etter at han slo hodet i en skiulykke i Grenoble den 29. desember i fjor. Han lå i koma i nesten et halvt år.

Ifølge en talsmann for universitetssykehuset, er han nå hjemme. Ifølge familien er det fortsatt «en lang og vanskelig ferd som gjenstår» for tyskeren.

Den tyske storavisen Bild tegner onsdag et bedre bilde av hva slags liv som nå venter Schumacher. Det er mange koster som skal i sving.

Fem-syv ansatte
Hjemme i familiens hus i sveitsiske Gland venter det ifølge avisen en miniklinikk som skal ta vare på Schumacher. Kona Corinna og barna Gina-Marie (17) og Mick (15) har sørget for at mellom fem og syv ansatte sykepleiere og fysioterapeuter skal drive klinikken og ta vare på den tyske profilen.

Det er fortsatt slik at Schumacher ikke kan leve et helt normalt liv. Miniklinikken som nå er på plass blir selvsagt svært dyr for familien, men Schumacher skal være verdt om lag 3,3 milliarder norske kroner.

Det blir også bygd et hus til faren Rolf, slik at han kan være med sønnen så ofte som mulig. Familien Schumachers hus i Gland skal ha hatt en verdi på rundt 350 millioner norske kroner og er nå altså påkostet ytterligere.

- Huset blir pusset opp, slik at han kan bli frisk der, sier en familievenn.

- Mister taleevnen
Noen har vært kritiske til planen om å ta en person som har blitt så alvorlig skadet ut av sykehuset så tidlig, men ikke alle er enig i den kritikken.

- Har du penger nok til å koste på deg noe slik og hente inn de rette folkene, så bør man benytte seg av den muligheten, sier professor Peter Vajkoczy ved sykehuset i tyske Berlin om saken ifølge engelske Daily Mail.

I de siste rapportene rundt den tidligere Formel 1-føreren, spekuleres det i at han aldri vil få tilbake taleevnen etter ulykken. Det er også usikkert hvorvidt tyskeren vil kunne gå igjen. Nå kommuniserer han angivelig kun med øynene.

Skiulykken som altså inntraff i desember i fjor utviklet seg til å bli livstruende for Schumacher. Han falt og slo hodet mot en klippe. Han fikk flere alvorlige blødninger i hjernen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.