*Nettavisen* Sport.

Slik blir Solskjærs drømmebolig

Slik blir huset Ole Gunnar Solskjær og kona Silje Lyngvær ønsker å sette opp på Bryggekanten 21 på Innlandet i Kristiansund. Foto: Illustrasjon: Sunniva Rosenberg Arkitektur

Ole Gunnar Solskjær og kona Silje Lyngvær vil rive huset de kjøpte for 11,5 millioner i 2010 og sette opp dette huset på Bryggekanten 21.

15.10.14 17:41

(KRISTIANSUND) Tidens Krav: Tirsdag skrev Tidens Krav at Solskjær-familien har fått lov til å rive huset sitt på Bryggekanten 21 på Innlandet i Kristiansund. Plan- og bygningsenheten har i et administrativt vedtak også gitt rammetillatelse til oppføring av ny bolig på tomta.

Les også: Solskjær vil rive Kristiansunds dyreste hus

Bildet over artikkelen er en tegning av hvordan det nye huset skal se ut. Det er sivilarkitekt Sunniva Neuenkirchen Rosenberg i Sunniva Rosenberg Arkitektur som har laget tegningen.

Det er også Rosenberg som på vegne av Solskjær-familien har søkt om riving og oppføring av ny bolig.

Ifølge sakspapirene vil den planlagte eneboligen få et bruksareal på 510 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Huset vil ifølge papirene bli rundt én meter lavere enn det eksisterende bygget. Solskjær har søkt om å få bygge både basseng og uthus mot naboeiendommen, skriver Tidens Krav.

Vil utnytte tomta bedre

I søknaden begrunnes det blant annet at den eksisterende boligen ikke utnytter tomtens potensial maksimalt, at huset ikke er godt nok tilpasset værforholdende på stedet, og at plan- og fasadeløsninger er uhensiktsmessige.

- Det er blant annet et mål å kunne bruke andre etasje i boligen optimalt, og tilrettelegge for rom med gode lysforhold, heter det i søknaden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ole Gunnar Solskjær og kona Silje Lyngvær har fått lov til å rive huset på Bryggekanten 21 for å sette opp et nytt. Foto: Trygve Strand Joakimsen/Ole T. Strand (Tidens Krav)

Videre står det at boligen som står på tomta i dag, har en takflate som tar mye av utsikten og brukbarheten fra rommene i andre etasje fordi gesimsen er så lav og takflaten er skrå.

I Plan- og bygningsetatens sakspapirer heter det blant annet at den planlagte boligen vil tilføre området gode visuelle kvaliteter.

Tidens Krav har onsdag forsøkt å komme i kontakt med Silje Lyngvær, uten å lykkes.

Les flere saker hos Tidens Krav.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag