RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir Tour de Ski 2012

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Etapperennet går blant innom Dario Colognas hjemsted.

Programmet for Tour de Ski ble spikret under FIS-kongressen i Sør-Korea torsdag. Den skal blant annet innom sveitsiske Dario Colognas hjemsted.

Tour de Ski åpner i Oberhof med prolog 29. desember (2,5 km for kvinner og 3,75 km for menn). Løpet fortsetter med 10 og 15 km klassiske jaktstartetapper samme sted dagen etter.

Nyttårsaften er det reisedag før løperne skal åpne det nye året med en sprint i fri teknikk i sveitsiske Münstertal. Hjembyen til Cologna, Santa Maria, ligger der.

3. januar fortsetter touren med jaktstartetappene 15 og 35 km fra Cortina d'Ampezzo til Dobbiaco. Dagen etter er det 3 og 5 km klassisk i Dobbiaco før turen går til Val di Fiemme. Der gås det først en 10 og 20 km fellesstart før touren avsluttes med jaktstartetappen på 9 kilometer, der løperne skal opp monsterbakken i Cavalese.

Også resten av verdenscupprogrammet ble endelig fastsatt.

Det er åpning i Gällivare med 10 km og 15 km fri teknikk 24.-25. november. Etter Kuusamo helgen etter går turen over Atlanteren til Quebec helgen 7.-8. desember. Så går turen til Canmore 13.-16. desember. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere