Torsdag kveld strømmet publikum til da det var klart for Bislett Games i Oslo.

Det var blant annet knyttet stor spenning til hva Andreas Thorkildsen skulle få til under spydkastkonkurransen.

Nordmannen slet i fjor og endte på en skuffende sjetteplass i OL. Han har også startet forsiktig i år, men oppnådde 84,64 i Florø sist lørdag, som kunne tyde på at han er på god vei tilbake til gamle, gode takter.

Les også: Dette luktet svidd, Bolt

Torsdag kastet Thorkildsen 80,99 meter, noe som holdt til en skuffende 6. plass.

- Det er mye teknisk som ikke stemmer. Det er ikke så mye som ikke stemmer, men de tingene gjør at jeg mister mange meter, sier Thorkildsen til NRK etter konkurransen.

Vitezslav Vezely fra Tsjekkia vant torsdagens konkurranse med et kast på 85,96 meter, foran Tero Pitkämäki fra Finland.

Ingebrigtsen slått med åtte sekunder
Også mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen var ett av trekkplastrene på Bislett torsdag.

Nordmannen skulle forsøke seg på den norske rekorden på en engelsk mil, men det ville seg ikke for publikumsyndlingen.

- Første runden var bra, men jeg havnet bort i noe tull i feltet og holdt på å falle. Det stoppet helt opp. Det er sånt som skjer. Det er litt av «gamet», sier Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Nordmannen løp inn på tiden 3:58,27, noe som holdt til en 11. plass.

Pilene pekte oppover for Okparaebo
Ezinne Okparaebo strålte etter 6.-plass på 100 meter og årsbeste med 11,30 torsdag. Tåskaden hadde hun nesten glemt etter løpet.

Ivet Lalova fra Bulgaria vant med 11,04, men det var ikke Okparaebo opptatt av i det hele tatt. Det eneste hun tenkte på var den enorme oppturen hun fikk etter sesongåpningen i Florø, der hun løp inn til svært skuffende 11,59 sekunder.

– Det jeg presterte på denne 100 meteren på Bislett er helt greit, særlig sett i sammenheng med 100 meteren min fra Florø sist helg, sa Okparaebo.

– Nå er jeg tilbake der jeg skal være, men jeg merker at jeg trenger flere løp i kroppen før det skal fungerer for fullt, la hun til.

Hun hadde en flott start på Bislett og var helt i teten etter de første meterne, men mot mål ble flere av de andre for sterke for henne. Flere løp skal gjøre at hun holder helt inn om en liten stund.

– Det er klart jeg er fornøyd med dette. Det kommer til å bli bra, men dere må ikke glemme at det er tidlig på sesongen ennå. Bislett kommer jo alltid veldig tidlig. Det vet jeg, sa Ezinne.

Flau Vukicevic endte nest sist
– Dette var flaut, for ikke å si helt katastrofalt, sa Vladimir Vukicevic etter 14,21 sekunder og nest sisteplass på 110 meter hekk på Bislett torsdag.

Han fikk ingenting til å klaffe og løp et av sine svakeste løp noensinne. Det var svensken Philip Nossmy som gikk til topps i løpet med 13,54 sekunder.

– Her kan jeg ikke annet å gi meg ett poeng av ti mulige. Dette var riktignok det første løpet mitt i år. Jeg har ikke konkurrert siden innendørs-EM i mars, så jeg tror vel bare det er småting som skal til for at det skal bli mye bedre, men jeg hadde tatt mål av meg til å løpe på rundt 13,70 i kveld, og så endte jeg halvsekundet svakere. Nei, det er ikke mye positivt jeg kan ta med meg fra dette løpet, sa Vukicevic.

Han har slitt litt med en liten skade i sesongoppkjøringen, men den er han kvitt nå, og han hadde tatt mål av seg til å løpe fort på Bislett.

– Nå må jeg trene mye og forsøke å kjøre en del konkurranserelatert trening fram til jeg reiser til Gateshead og lag-EM om en uke. Der håper jeg at det skal gå en del bedre, sa Vukicevic til NTB.

– Jeg må skjerpe meg, og det er helt klart at jeg må være mer på hogget. I kveld løp jeg som om jeg veide 150 kilo, og jeg var borti så å si hver eneste hekk.

– Nei, dette var skuffende, sa løperen som holder den norske rekorden på korthekken med 13,55 sekunder fra i fjor.

Sterkt sololøp av lillebror Ingebrigtsen
Filip Ingebrigtsen, bror til Henrik, løp alene i 1200 meter og stormet i mål på 3.42,37. Det var solid ny personlig rekord, men likevel var han litt misfornøyd med at tiden ikke var under 3.40.

– Målet mitt var å løpe under 3.40 minutter, og det trodde jeg kunne gå helt til jeg var i mål, selv om jeg måtte løpe alene det meste av tiden, sa Ingebrigtsen til NTB.

Han slo toeren i løpet med 1,24 sekund og fikk det litt tungt på de aller siste meterne, men holdt veldig bra langt foran resten av feltet. Det var briten James Brewer som tok annenplassen med 3.43,61.

– Før start fryktet jeg for at jeg måtte gjøre dette løpet helt på egen hånd og løpe alene. Det har skjedd i tre av fire løp i år, sa 20-åringen.

– Jeg holdt ikke helt inn, men satte personlig rekord. Likevel kan jeg ikke være helt fornøyd med dette, for jeg har mer inne, men jeg har klart å holde Henrik (storebror) bak meg på noen treninger i det siste, og det har gitt selvtillit, sa mellomdistansetalentet.

Han satser først og fremst mot U23-EM i Tammerfors denne sesongen.

Ny solid pers av Kloster
Line Kloster (23) løp inn til en pen personlig rekord med 52,78 på 400 meter under Bislett Games torsdag.

Hennes gamle personlige rekord var på 53,30. Det beste Vidar-løperen hadde løpt på før i år var på 53,55.

Britiske Anyika Onuora vant løpet med 52,11. Nederlands Madiea Ghafoor ble nummer to med 52,61. Kloster tok 3.-plassen.

Fem øvrige norske var også med i heatet, og også de fem satte personlig rekord i det ikke altfor varme Oslo-været.

Kjerpeset misset på rekorden
Øyvind Strømmen Kjerpeset mistet steglengden og rytmen etter seks hekkpasseringer. Dermed ble det bare personlig rekord, men ikke norsk rekord.

Kjerpeset som hadde 50,86 på langhekken (400 meter) i Florø sist lørdag, løp inn til 50,81 på Bislett torsdag kveld. Det var 14 hundredeler dårligere enn den norske rekorden til Atle McAdam på 50,67.

Italieneren Leonardo Capotosti gikk til topps i løpet med 50,33.

– Jeg er fornøyd med tiden, men det var på ingen måte noe optimalt løp for mitt vedkommende. Jeg bommet med rytmen etter den sjette hekken, og det gjorde at jeg løp med feil bein over de fire siste hekkene. Det tapte jeg nok noen tideler på, sa Øyvind Strømmen Kjerpeset til NTB etter løpet.