MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 1-0:

To rivaler med vidt forskjellige utgangspunkt møttes i FA-cupsemifinalen på Wembley lørdag:

Manchester United har hatt en strålende siste måned, med sju strake seiere, semifinale i Champions League og flere skritt nærmere ligagullet hjemme i England.

Manchester City på sin side har vært mer varierende, og sto blant annet med fem uavgjorte og fem tap på sine ti siste bortekamper før lørdagens møte på Wembley.

For øvrig det første møte mellom de to rivalene på Wembley - gamle eller nye - noensinne.

Misbrukte sjanser
Men Manchester City hadde i det minste én fordel i oppgjøret.

Etter en trøblete sesonginnledning har Wayne Rooney virkelig funnet formen i det siste, og står med sju mål på sine ni siste kamper for United. Men mot rivalene var kraftspissen ute med karantene.

Og uten Rooney ble det tungt på topp for Manchester United.

De rødkledte startet best, men Rooney-erstatter Dimitar Berbatov klarte ikke å utnytte to gigantmuligheter et drøyt kvarter ut i matchen. Mulighetene så ut til å vekke opp et svært så søvnig City-lag, for etter hvert spilte Roberto Mancinis gutter seg inn i kampen.

De siste ti minuttene av første omgang var det City som var nærmest, men lagene gikk til pause med to smultringer i målprotokollen.

Sir Alex Ferguson, som fulgte kampen fra tribunen med karantene, kunne nok godt tenke seg en Wayne Rooney som avgjørende faktor på topp, og den ønsketenkningen ble ikke mindre sju minutter etter hvilen.

Carrick syndebukk
Rio Ferdinand leverte et dårlig tilbakespill.

Edwin van der Sar leverte et dårlig utspark.

Og Michael Carrick leverte en forferdelig pasning like utenfor egen 16-meter som Yaya Touré snappet opp.

Ivorianeren utnyttet et rotete United-forsvar.

Edwin van der Sar kom rusende ut.

Touré satte ballen mellom keeperens bein.

Og plutselig hang Manchester Uniteds trippeldrøm (seier i ligaen, Champions League og FA-cupen) i et nokså tynt snøre.

Scholes utvist
Derfra og inn handlet det meste egentlig om Manchester City, som var langt nærmere en dobling av ledelsen enn en utligning fra Manchester United.

Sistnevntes allerede tynne snøre ble så godt som kuttet av etter 72 minutter, da Paul Scholes gikk inn i en takling mot Pablo Zabaleta med knottene først. Veteranens belønning ble et direkte rødt kort fra kampleder Mike Dean, og Manchester United måtte avslutte kampen med ti mann.

Det var minst én mann for lite, og dermed er drømmen om å gjenta det fantastiske trippelgullet fra 1999-sesongen knust for rødtrøyene fra Manchester.

- Bedre etter utvisningen
- De første 15 minuttene etter pause kostet oss kampen, var United-manager Alex Fergusons kommentar til MUTV etter kampen.

- Ukonsentrerte øyeblikk. Edwin (van der Sar) hadde et dårlig utspark og Michael Carrick klarte ikke å holde på ballen, og det var mål.

United-sjefen mente at Paul Scholes muligens ble straffet hardt med det røde kortet, men mente ikke at kampen ble punktert da hans lag ble redusert til ti mann.

- Det drepte ikke kampen. Jeg synes vi spilte bedre etter at han ble utvist, mente Ferguson, som ikke ville slakte sin spiller etter det noe unødvendige røde kortet.

- Vi har sett det med Paul gjennom hele karrieren hans. Han har utrolige øyeblikk og han er en stor spiller, en av de største noensinne i denne klubben. Men han har disse tåkete øyeblikkene av og til, og dette var et av dem.

Munnhuggeri etter kampen
Men kampen var ikke over selv etter at dommer Dean blåste av oppgjøret på Wembley.

Etter kampslutt barket nemlig Citys Mario Balotelli og Uniteds Rio Ferdinand sammen, og flere måtte gripe inn for å skille de to kamphanene.

Ferdinand var tydelig forbannet på noe Balotelli hadde sagt eller gjort, og rettet en advarende pekefinger mot den italienske bråkebøtta da de to skiltes.

Balotelli og hans lag kan uansett juble over finaleplassen i cupen, og muligheten til å hente hjem sitt første trofé på intet mindre enn 34 år.

I finalen møter laget vinneren av søndagens match mellom Bolton og Stoke. Uansett hvem det blir, bør Manchester City ha en fair sjanse til å hente hjem seieren der.

HTML EMBED