RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (NTB Scanpix)

Slik er Edvalds gullplan

Sist oppdatert:
Etter å ha testet OL-løypen har Edvald Boasson Hagen planen klar.

Kun to dager før fellesstarten i London var det norske laget ute og testet løypen i London.

Med Edvald Boasson Hagen som utnevnt kaptein var det store spørsmålet hva han syntes om OL-løypen, og den allerede smått berømte stigningen Box Hill.

- Det var en helt grei løype. Bakken var ikke så veldig hard, men samtidig var det ikke noe hvile før du var på toppen, noe som gjorde den ganske tøff likevel, forteller nordmannen til procycling.no fra OL-byen.

Les også:Frykter OL-bakken er for lett for Norge

- Vanskelig å henge av Cav
De fleste sykkeleksperter holder Mark Cavendish som storfavoritt på hjemmebane. Edvald Boasson Hagen kjenner briten godt fra Team Sky, og avsluttet nettopp et tre uker langt Tour de France sammen med lagkameraten.

Nordmannen tviler sterkt på om bakken kan gjøre store nok utslag til å henge av verdensmesteren.

- Han kan sikkert dette av der, men det er langt til mål fra bakken (over fire mil, red. anm.) så han kan komme opp igjen med hjelp av sitt sterke lag. Derfor må han nok regnes som storfavoritt.

Boasson Hagen virker, i likhet med de absolutt fleste som stiller til start på lørdag, lite interessert i å spurte mot den lynraske briten.

- Det er nok mange andre lag som vil kjøre hardt og angripe. Det gjelder å henge seg på dem og prøve å danne seg en gruppe i front.

Et vanskelig ritt å kontrollere
Storbritannias sterke lag, med Bradley Wiggins, Chris Froome, David Millar og Ian Stannard, i tillegg til Mark Cavendish, er det som taler imot at et bruddforsøk skal lykkes.

Det som taler for er størrelsen på lagene. For mens det i vanlige ritt og VM ofte er åtte eller ni mann på hvert lag, vil de største nasjonene i OL kun har fem ryttere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Når det er 252 kilometer som venter er ikke det så veldig mange å spille på.

- Det er vanskelig å si om akkurat det er noen fordel for meg, men det gjør det vanskeligere for lag å kontrollere rittet. Da blir det mindre forutsigbart, mener det norske håpet.

Har unngått hvilemodus
Etter tre tøffe uker i Tour de France, hvor nordmannen jobbet som en helt både for Mark Cavendish og Bradley Wiggins, dro Boasson Hagen rett på samling med resten av landslaget etter å ha passert målstreken på Champs Elysees forrige søndag.

Onsdag kveld dro laget videre til OL-byen. Bare tanken på det tette programmet kunne slått et hvilket som helst menneske i bakken, men den norske Sky-profilen foretrekker å holde oppe intensiteten.

- Det var et tøft Tour de France, og jeg har fått slappet av litt nå, men jeg er glad det ikke er to uker mellom touren og OL. Slik det er nå rekker ikke kroppen å komme helt i hvilemodus, avslutter Boasson Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere