Mandag presenterte landslagssjef Robert Hedin navnene i den norske håndballtroppen som skal være med til VM i Sverige i januar.

Stian Vatne var ikke ett av dem. Füchse Berlin-spilleren er skadet, og rekker ikke mesterskapet som starter med kamp mot Japan 14. januar.

Men det er ikke Hedins eneste skadeproblem: 38 år gamle Steinar Ege vil ikke tåle å spille alle kampene i mesterskapet. Det vil heller ikke Kristian Kjelling, som sliter med magemuskulaturen, mens Kjetil Strand har problemer med ankelen.

Dermed må landslaget belage seg på at de tre nøkkelspillerne må stå over enkeltkamper under mesterskapet.

At Stian Vatne altså går glipp av hele VM, hjelper ikke på situasjonen.

- Det er selvfølgelig ikke ideelt, men jeg får ikke gjort noe med det, sier Hedin til VG Nett.

På pressekonferansen på Lillehammer på mandag forklarte Hedin at han har en plan om hvordan Norge skal løse skadeproblematikken, uten at han ønsket å offentliggjøre selve planen.

- Men ingen av de tre er i stand til å spille alt i VM, sier han.

Norge er i gruppe med Brasil, Japan, Ungarn, Østerrike og Island i det innledende gruppespillet som spilles i Norrköping og Linköping.

Dersom Norge blir blant de tre beste lagene i gruppa, venter hovedrunden i Jönköping fra 22. januar.

Her er Norges 19-mannstropp til mesterskapet:

Målvakter:
Steinar Ege, Ole Erevik, Magnus Dahl.

Utespillere:
Johannes Hippe, Frank Løke, Kjetil Strand, Lars Erik Bjørnsen, Bjarte Myrhol, Børge Lund, Håvard Tvedten, Erlend Mamelund, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Kristian Kjelling, Vegard Samdahl, Thomas Skoglund, Einar Sand Koren, Sondre Paulsen, Eivind Tangen.

Sjekk siste sportsnytt her