I juni ble 17 år gamle Steffen Søberg, som den første norske keeperen, draftet av en NHL-klubb.

Det var Washington Capitals som sto for draftingen av manglerudgutten, og manageren i Capitals, George McPhee, var klar på at klubben var godt fornøyd med å sikre seg Søberg.

- Vi liker virkelig denne gutten. Keepertrener Dave Prior liker ham og vi rangerte ham langt foran alle de andre keeperne, uttalte treneren sent i juni.

Les intervjuet Nettavisen hadde med Steffen Søberg og broren Markus i mai: Her er Norges største talenter

Føler seg komfortabel
Nå er Søberg på plass i Washington, og har fått vise seg fram for Capitals på klubbens «development camp» ved Kettler Capitals Iceplex - bedre kjent som KCI.

Det innebærer at 17-åringen må stille opp på intervjuer og svare for seg på spørsmål om alt fra hvordan han trives til hva draftingen av ham betyr for norsk ishockey.

Og Søberg føler seg mer og mer komfortabel i USAs hovedstad.

- Ja, helt klart. Det var bedre etter å ha fått unna den første kampen, og jeg følte meg mer komfortabel etter treningene også, forklarte unggutten i et intervju med NHL.com på fredag.

Utviklingscampen i Washington innebærer flere matcher sammen med - og mot - de mer etablerte Capitals-spillerne, og Søberg har gjort sine saker bra.

Den siste treningskampen ble spilt på lørdag, og Søberg likte ikke helt tanken på at det var siste anledning til å vise seg fram for klubben i denne omgang.

- Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, jeg må bare ta det som det kommer. Varme opp før matchen og se hvordan det går, sa 17-åringen.

Se hele intervjuet her(ekstern lenke)

- Håper han blir
Også fansen legger merke til den norske keeperen.

Capitals' eget diskusjonsforum la en supporter ut sine betraktninger etter å ha fulgt utviklingscampen.

- Søberg gjorde noen imponerende redninger, beskrev debattanten, og håpet at klubben ville få se mer av unggutten.

- Jeg håper Søberg bestemmer seg for å spille for Swift Current denne sesongen, så han blir vant til nordamerikansk hockey. Han så ikke verst ut, mente supporteren.

Det ønsket blir antakeligvis oppfylt.

Draftet av NHL-klubb: Hva betyr det, egentlig?

Drar til Canada
Under den såkalte «import draften» i Western Hockey League ble Søberg draftet av Swift Current Broncos, som hører hjemme i den kanadiske provinsen Saskatchewan.

Og 17-åringen forklarte at han regner med å spille for WHL-klubben den kommende sesongen.

- Det er planen. Jeg drar sannsynligvis til Swift denne vinteren, så får vi se hva som skjer, uttalte Søberg, som likevel ikke la skjul på at det ikke bare er enkelt å flytte fra familien i Oslo.

- Det kommer an på hvor komfortabelt det er for meg å flytte så langt vekk, ting som det. Jeg må prøve det ut og se.

Flytting må uansett til for at drømmen hans skal gå i oppfyllelse: Nemlig å bli den første norske keeperen i NHL.

- Det ville betydd mye. Det er ganske stort, og det ville vært flott for norsk hockey også, avsluttet Steffen Søberg.

HTML EMBED