*Nettavisen* Sport.

Slik erter han Klitsjko: - Høres vilt ut å si det

Wladimir Klitschko er regjerende tungvektsmester. Foto: Elsa (Afp)

Tyson Fury vet akkurat hvordan han skal knekke tungvektsmester Vladimir Klitsjko i lørdagens særdeles imøtesette VM-kamp i Düsseldorf.

27 år gamle Fury nøler ikke med å stemple 12 år eldre Klitsjko som en «gammel mann» foran duellen de to imellom.

– Jeg tror dette blir en av mine aller letteste kamper. Jeg vet at det høres vilt ut å si det, fordi han er en stor mester, men jeg ser så mange sårbare punkter i rustningen hans, sier briten.

Fury har vunnet alle sine 24 proffkamper så langt i karrieren, 18 av dem på knockout. Foran lørdagens kamp har han lovet å forlenge seiersrekken og i tillegg blottlegge Klitsjkos svakheter.

– Ingenting av det han gjør får meg til å tro at jeg ikke skal vinne. Jeg skal lett kunne vise hva han ikke takler, og det får dere se lørdag, sier Fury.

Vil ikke skremme

Klitsjko, som ikke har tapt en kamp på over ti år, skal forsøke å forsvare VM-beltene sine i International Boxing Federation (IBF), World Boxing Organization (WBO) og World Boxing Association (WBA).

Fury mener alderen er i ferd med å innhente den suverene ukraineren.

– Jeg kommer veldig raskt for å ta deg, Vlad. Gammel mann, ung mann. Gammel mester, ung mester. Nok sagt. Amen, sier Fury og avslutter med følgende hilsen til sin kommende motstander.

– Jeg skal ikke si mer enn dette. Jeg vil jo ikke skremme ham bort.

Arenaen i Düsseldorf er utsolgt foran lørdagens stormøte. 42.000 billetter er revet vekk til kampen som egentlig skulle gått i oktober. Da måtte Klitsjko be om utsettelse etter å ha pådratt seg en skade i leggen.

– Han er sinnssyk

Ukraineren, som står med 53 knockoutseirer på sine 64 proffkamper, er for øvrig vant til at motstanderne går løs på ham verbalt. Av britiske David Haye fikk han merkelappen «en stor, treg robot fra Ukraina» før oppgjøret i juli 2011.

Den kampen endte med at Klitsjko vant på poeng.

39-åringen står med tre tap så langt i karrieren. Det siste av dem kom i 2004. Selv innrømmer Klitsjko at han nå står foran en virkelig stor prøve.

– Jeg har møtt mange boksere, men denne gangen møter jeg en fyr som er ung. Han blir en virkelig utfordring, sa ukraineren nylig.

Tidligere har han hevdet at eksentriske Fury har «en skrue løs», og nylig lovet Klitsjko at han skal gi briten nødvendig behandling i bokseringen.

– Jeg mener han er sinnssyk. Han er en pasient som trenger behandling. Og bokseringen er den beste formen for terapi. Jeg er lege og skal redde deg, sa ukraineren til tyske Die Welt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.