RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Slik får du VM-billetter

Fifa har allerede fått én million søknader om kampbilletter til VM i Sør-Afrika.

Mens det norske landslaget forbereder seg til lørdagens privatlandskamp mot Sør-Afrika, nærmer det seg slutten for den første fasen av billettsalget til neste års fotball-VM.

Fredag offentliggjorde Fifa at én million søknader allerede er sendt inn, fem dager før første fase avsluttes. Dette tallet inneholder ikke søknader som sørafrikanere selv har sendt inn via landets banker.

Sør-Afrika, Storbritannia og USA har sendt inn flest søknader. Totalt har mennesker fra mer enn 160 land meldt sin interesse for å se VM-fotball i 2010.

743.000 billetter er tilgjengelig i første fase av billettsalget. Et lotteri i midten av april vil avgjøre hvem som får kjøpe kampbilletter.

Fifa sier i en pressemelding at billettsøknadene hadde overgått forventningene, selv om det på samme tidspunkt før VM i Tyskland i 2006 hadde kommet inn seks millioner søknader.

Andre fase av billettsalget starter 4. mai og varer fram til 16. november. Da vil billettene selges etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Totalt selges billettene i fem faser.

Du må registrere deg på Fifa.com for å kunne søke. Alt du trenger i første omgang, er en e-postadresse. Etter at du har levert din billettsøknad, må du vente til lotteritrekningen i midten av april er foretatt før du eventuelt kan gjennomføre kjøpet.

Klikk her for å søke om VM-billetter! (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere